Artikelen van Astrid Zoumpoulis - VerbraekenHome Emotion: Groeimarkt domotica in huurwoningen

Gepubliceerd op 17 november 2018
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
Domotica in Home Emotion november 2018Het komt steeds vaker voor: verhuurders die hun woningbezit uitrusten met geavanceerde domotica-toepassingen. Zodoende kunnen ze hogere huurprijzen vragen van een selectieve doelgroep en creëren ze meerwaarde voor toekomstige verkoop. Van een monumentaal pand in de Amsterdamse Vondelbuurt, rustte de eigenaar het penthouse uit met een KNX-woningautomatiseringssysteem. Het resultaat is verbluffend. Een prachtige designwoning met de modernste technieken. Fotografie: Elektropartners.
lees verder>>

Home Emotion: KNX-automatisering kan zo basic zijn als je wil

Gepubliceerd op 17 augustus 2018
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
KNX TechtronDoor de achtertuin van de familie Zwart in Veenendaal, loopt de grens tussen de provincies Utrecht en Gelderland. De was hangt in Utrecht, achter de rietkraag ligt Gelderland. Het uitzicht op het natuurgebied De Groene Grens is niet het enige dat bijzonder is aan deze woning. Het huis met de opvallende ronde vormen en het natuurleien dak wordt duurzaam verwarmd en slim aangestuurd. Geen overdreven slimmigheden, maar een woningautomatisering die basic, functioneel en handig is.
lees verder>>

Home Emotion: Thinka stembesturing voor je smart home

Gepubliceerd op 14 april 2018
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
Home Emotion: Thinka stembesturingPraat met Thinka tegen je slimme huis: Zeg ‘goedemorgen’ en je woning schiet in de dagstand! Thinka en Alexa zijn de twee nieuwe huisgenoten van het gezin dat in dit Amsterdamse herenhuis woont.
lees verder>>

Haal het beste uit IoT en domotica in volautomatische villa

Gepubliceerd op 28 oktober 2017
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
domotica-he.jpgDe technologie evolueert sneller dan ooit en dringt van alle kanten onze woningen binnen. In deze moderne villa wonen IoT-devices gemoedelijk samen met elektrotechnische domotica-producten. KNX verbindt hen en biedt de bewoners zo het beste van twee werelden. De tuin staat nooit te lang droog en wil je precies op tijd aanschuiven voor de lasagne uit de slimme oven, dan vertelt een app je hoe laat je thuis moet zijn. De overtreffende trap van IoT en domotica, vertaald in optimaal gebruikersgemak. Dat is wat de system integrator hier voor elkaar kreeg voor de bewoners.
lees verder>>

Techniek creëert de ultieme beleving in super-de-luxe villa

Gepubliceerd op 15 augustus 2015
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
KNX_1.jpg“Een woning met een stroomaansluiting van 3 x 180 Ampère? Dat kan niet kloppen”, kreeg Pieter Klok te horen toen hij de aanvraag deed bij het Belgische nutsbedrijf. “Allee, nu snap ik het”, verzuchtte de medewerker die ter plekke kwam kijken en met open mond door het woonpaleis van de familie Klok in het Belgische grensdorp liep. Want een luxe villa met bijgebouwen, park en zwembad, waar de elektrotechniek net zo indrukwekkend is als het in- en exterieur, heeft wel wat power nodig. 
lees verder>>

Design-woning van interieurarchitect

Gepubliceerd op 20 juni 2015
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
KNX_1.jpgDe eigen woning van een interieurarchitect is als een levend visitekaartje. Zo ook voor Piet-Jan van den Kommer. In het groene buitengebied van Bergen staat het droomhuis van zijn gezin. Niet een waar je bordjes ‘niet aanraken’ tegenkomt, maar een woning waar ook harige honden en kleine kinderen zorgeloos mogen genieten. Een perfecte harmonie van natuurlijke materialen en kleuren, designmeubelen en persoonlijke accessoires. Maar bovenal een leefbaar en functioneel woonhuis. KNX-techniek draagt hier onzichtbaar bij aan de beleving en het comfort. 
lees verder>>

KNX: Een vakantiewoning in de Franse bergen

Gepubliceerd op 15 november 2014
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
KNX_1.jpgIn deze authentieke woning, eenzaam op een Zuid-Franse berg, lijkt de moderne wereld heel ver weg. Toch is die dichterbij dan je denkt. Achter natuurstenen muren, boven gepleisterde plafonds, verwerkt in onzichtbare zenuwcentra van techniek, doet de geavanceerde woningautomatisering zijn werk. Zo genieten de bewoners van moderne gemakken die je op deze plek allerminst verwacht. 
lees verder>>

KNX bezorgt moderne villa volautomatisch wooncomfort

Gepubliceerd op 8 november 2014
Auteur: Astrid Zoumpoulis - Verbraeken
KNX_1.jpgHet begon met de wens om in de nieuwe woning de ramen - van eigen fabricaat - op afstand te kunnen openen en sluiten. Uiteindelijk werd de hele woning volautomatisch. Door de keuze voor de merkonafhankelijke automatiseringsstandaard KNX waren al die extra wensen met gemak in te vullen. Daarom genieten de bewoners in hun ideale woning nu volop van ultiem gemak en comfort.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE