REVIEWTeufel

Conclusie

Quintijn Bulterman | 05 augustus 2020

Laten we de afsluiting beginnen met het volgende: wij als amateurs qua gaming audio waren oprecht verbaasd door de geluidskwaliteit van de diverse headsets. Maar we hadden ook verwacht dat de modellen onderling vrij dicht bij elkaar zou liggen en een direct vergelijk met een evidente winnaar zou kunnen komen. Dat bleek toch iets anders in elkaar te zitten. De 5 headsets in deze multitest hadden namelijk stuk voor stuk een eigen sterkte.

De HyperX gaf de beste 'bang for your buck', de beste oempf voor je geld. De Razer bleek de ideale partner voor pc gaming. De Corsair op zijn beurt was veruit onze favoriet als het aankwam op muziekbeleving. Voor lekker ontspannen gamen op de bank, wat je vaak doet op een console, was de Epos | Sennheiser het beste geschikt. En dan blijft alleen de Teufel nog over. De Teufel Cage is een echte all-rounder, met een mooi prijskaartje.

Een duidelijke winnaar kiezen is dus niet echt een optie, met name omdat het van je voorkeur afhangt. Wel laat al het voorgaande duidelijk zijn dat er veel verschillen zijn, maar ook veel mogelijkheden, kwaliteiten en specifieke strengths. En dus dat het loont om jezelf eens goed af te vragen waar je voorkeuren liggen en wat je allemaal gaat doen of wil kunnen doen met je headset voordat je tot aanschaf overgaat. 

Als tip willen we ook meegeven dat de prijzen in deze markt behoorlijk kunnen fluctueren, nog los van al dan niet tijdelijke aanbiedingen. Kijk goed rond voor scherpe prijzen en actuele aanbiedingen bij de diverse concurrenten.

Teufel Cage | www.teufel.nl
HyperX Cloud Alpha S | www.hyperxgaming.com
Corsair Virtuoso RGB Wireless SE | www.corsair.com
Razer Kraken Ultimate | www.razer.com
EPOS - Sennheiser GSP 370 | www.eposaudio.com / www.sennheiser.com


EDITORS' CHOICE