ARTIKEL

Music Unlimited

Marco Mulders | 01 december 2013

Sinds december 2010 online. Eigenaar van Music Unlimited is Sony, dat daarmee de enige platenmaatschappij is die openlijk een streamingdienst runt. Andere streamingdienstenzouden naar verluidt wel stille partnerschappen hebben met labels. In maart van dit jaar maakte de Warner Groep bekend 60 miljoen dollar te investeren in start-up streamingdienst Daisy.

Gezien de nivellering van het streamingaanbod is het wachten op het moment dat streamingaanbieders elkaar te lijf gaan met exclusieve content van (grote) artiesten. Voorlopig blijft deze strijdbijl nog liggen, al lijkt Deezer (zie daar) er al mee te zwaaien. Zo is Pink Floyd niet op Spotify, maar wel op Deezer te horen, zij het alleen voor betalende abonnees. Maar wellicht is dat nog de (onderbuik-) keuze van de oude symphorockers zelf.

https://music.sonyentertainmentnetwork.com/

 

Abonnement Specificatie Besturingssysteem
GratisNee 
Access € 4,99 per maandOnbeperkt; geen reclameBrowser
Premium € 9,99; 30 dagen gratis trial, op tijd opzeggen.Onbeperkt; geen reclame; offline luisterenAndroid 2.1 of hoger; iOS 4.3 of hoger

 

Muziek

 

Catalogus18 miljoen
CompressieAAC en AAC+
Bitrate desktopstandaard 48kbps AAC+; gebruikers kunnen via instelling ook kiezen voor 320 kbps AAC op pc, Android en Playstation 3-consoles
Bitrate mobielIdem
Integratie muzieksystemenPlayStation 3-consoles, Blu-ray-spelers en Bravia- en Sony-tv’s met internetverbinding
SociaalFacebook en Twitter

 

Opmerkingen

Als ‘gast’ kun je via de site previews van 30 seconden beluisteren en door de catalogus bladeren. Music Unlimited beschikt over stemmingkanalen als ‘opgewekt’ en ‘nacht’.

EDITORS' CHOICE