ARTIKEL

Spinvis


Dieter van den Bergh | 12 maart 2009

“Ook heb ik een cd van Spinvis gekocht, met dat cassettebandje op de hoes. ‘Wat is goede Nederlandse muziek?’ vroeg ik de jongen in de platenzaak, hier in Amsterdam. Toen kreeg ik dit. Ik stuur hem op naar mijn moeder in IJsland, als een soort postkaart.

Emiliana Torrini

In elk land waar ik ben koop ik een goede cd en stuur ik hem als een kaart op naar mijn moeder. Dan hoor ik later wel of de cd mooi was.”

Muse-fans

“Mijn moeder is pas vijftig en heeft tegenwoordig een hele goede muzieksmaak. Net als mijn stiefvader, die in de zestig is. Mijn moeder en stiefvader zijn de grootste Muse-fans ter wereld. Mijn stiefvader is drummer en speelt in een band. Elke week repeteren ze thuis. Drinken ze rode wijn en hebben ze van die psychedelische jams. Zo schattig.”

Rust

“Ik ga zelf niet vaak meer naar concerten. Soms in kleine zaaltjes in Brighton, waar ik laatst The Hat heb gezien, een heel leuk bandje uit Brighton. Ik hou ervan om naar bandjes te staren, een heel concert lang. Maar ik kan meestal niks zien, letterlijk, want ik ben gewoon te klein. Ik zoek de laatste tijd steeds vaker de rust op, merk ik. Ik heb een tijdlang bewust geen iPod, telefoon, internet en tv gehad. Heerlijk! Alsof een dag twee keer zo lang duurt." Lachend: "Helaas werd dat op den duur toch wat te onhandig voor mijn vrienden, bandleden en tourmanager.”

Bij High Fidelity Discs zijn diverse albums van Emilíana Torrini te koop. Klik hier voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE