ARTIKEL

Tot slot

Weliswaar is er dan voor de delegatie van HiFi.nl wellicht weinig nieuws onder de aangename nazomerzon, de bezoekers van New Music zullen toch voldoende nieuws gezien hebben. De overzichtelijke en gratis toegankelijke beurs slaagde er ook voor de vierde editie zeer zeker in de belangrijkste merken naar het conferentiecentrum iets ten zuiden van Brussel te krijgen.

De show in Dolce La Hulpe in de Belgische hoofdstad heeft uiteindelijk aantal mooie primeurs en zeer prettige luisteropstellingen bij elkaar gezet, en is anderzijds een goede doorsnede is van productintroducties uit het lopende kalenderjaar. Nieuwe of nagenoeg nieuwe hifi apparatuur aan de ene kant, zoals de Elac FS-407 (het eerste paar ter wereld), of de unieke bamboeluidsprekers voortgekomen uit een samenwerking tussen JoSound en Voxativ, om er twee te noemen. Of de langverwachte Wadia 121 DAC, en de Utrasone in-ears; de eerste keer dat het Duitse merk zich in dat segment van de hoofdtelefoonmarkt mengt.

Aan de andere kant zie je hifi die gaandeweg de grote en relatief grote shows van het jaar – Las Vegas, Amsterdam, München, Berlijn, Alkmaar, Veldhoven, Brussel – laat zien wat audiofabrikanten in 2012 op de markt brengen cq. bezig houdt; Meridian Sooloos en Audiocore, NAD C390DD, Wadia 121, Marantz 11-Serie, Nagra Jazz, Cabasse Baltic, Bowers & Wilkins A5 & A7, Sonos SUB, Devialet D-Premier, Pass Labs XP-30, Simple Audio Roomplayer, Rotel 12-Serie, Boston M-Serie, Naim NDS, Audiolab M-DAC, Rega Apollo-R, et cetera, et cetera. Genoeg te beleven, en beluisteren…

EDITORS' CHOICE