Niet alleen swingende albums als Thriller van Michael Jackson maar ook het subtielere werk wordt niet geschuwd. Signalen van Herman van Veen rolt met groot gemak uit de speakers. De stem staat rotsvast in het midden, keurig op hoogte met veel body. Het instrumentale tussendeel is prachtig om te horen. Er is veel onderscheid tussen de diverse instrumenten en de aanblaasgeluiden van de saxofoon zijn perfect te horen. Ook is er een hoge mate van natuurlijkheid, lastig te omschrijven maar het voelt gewoon goed. Lekker afgezaagd maar nog steeds een wereldalbum is: Brothers In Arms van Dire Straits. Het titelnummer is één van de toppers voor mij.
Wanneer Mark Knopfler inzet met de tekst komt deze echt vanuit het niets de ruimte in. Voor dat Mark Knopfler zich uitleefde achter de mengtafel om voor zijn producties zo veel mogelijk sporen te gebruiken maakte Dire Straits ook al prima muziek. Goed voorbeeld is Sultans of Swing waarmee ze definitief doorbraken. Luisterend naar dit nummer met de Funk Vector/Shelter 301 combi zijn ze niet langer alleen de “Sultans” maar ook de “King” of swing. De drive en energie die in dit nummer gelegd zijn worden meesterlijk uit de groef gehaald en doorgegeven aan de speakers. Stilzitten is nagenoeg onmogelijk en ook het volume gaat nog een streepje verder omhoog.
Nu ik toch niet meer stil kan zitten is het misschien een goed moment om Live In Central Park van Simon & Garfunkel te beluisteren. Een album met daarop alle grote hits van het duo opgenomen op een unieke plek met een uitzinnig publiek. Een historisch optreden en bijzonder goed vastgelegd voor degene die niet aanwezig konden zijn. Direct vanaf het eerste nummer Mrs. Robinson is het raak, ik ben fysiek aanwezig en sta midden in de mensenmassa. Deze Funk Vector is een meester in het overbrengen van emoties. Er is kracht, swing en drive in de weergave. Het opgebouwde beeld is groot(s) in zowel breedte als diepte echter zonder te overdrijven waardoor het realistisch blijft. Op het moment dat beide heren het iets rustiger aan doen in de ballad America gaat de Funk Vector daar feilloos in mee en laat zich van zijn meest gevoelige kant horen. Dit komt ook perfect tot uitdrukking bij het beluisteren van het Greatest Hits album van The Carpenters. De stem van Karen klinkt breekbaar en gevoelig. Deze (normale) reissue klinkt schoon en helder en waar nodig is de achtergrond doodstil.
Luisteren naar muziek met een Funk Vector draaitafel werkt verslavend en vele albums passeren de revue gedurende de recensie periode. Het maakt hierbij niet uit welk genre, deze speler levert muzikaal plezier.