De aandrijving is niet het enige gepatenteerde onderdeel van de Funk Vector, ook het materiaal waarvan het draaitafelplateau gemaakt is kwam voor een patent in aanmerking. Veelal wordt gewerkt met plateaus die zo zwaar mogelijk gemaakt worden, massa lijkt het toverwoord te zijn. Het Achroplat plateau daar in tegen brengt de naald van de weegschaal bijna niet in beweging. Het ietwat schuimachtige materiaal lijkt nog het meeste verwant met isolatiemateriaal zoals gebruikt in de woningbouw. Funk Firm gaat uit van de redenering dat energie die tijdens het afspelen van een LP ontstaat, in principe alleen via de cantilever van het element omgezet mag worden in een elektrisch signaal. In de praktijk wordt echter een behoorlijk gedeelte van de energie via de plaat richting het plateau verspreid. Deze energie wordt via het massieve plateau weerkaatst terug naar de plaat, wat zorgt voor ongewenste versmering van het geluid. Bij het Achroplat plateau wordt de energie echter niet gereflecteerd maar door de open structuur als een soort spons opgenomen en omgezet in warmte. Om gebruikers van andere merken draaitafels te kunnen laten profiteren van de eigenschappen van het materiaal biedt Funk Firm zelfs op maat gemaakte plateaus aan voor diverse types Rega draaitafels. Daarnaast is er nog de Achromat die gebruikt kan worden tussen een bestaand plateau en de plaat.
Eveneens voor wat betreft de ontkoppeling van de draaitafel ten opzichte van de ondergrond verlaat de Funk Firm de platgetreden paden. In plaats van de veelgebruikte spikes staat de Funk Vector op transparante sorbothane bolletjes. Die zorgen voor een isolatie van middenfrequenties van buitenaf, ongeveer het meest belangrijke deel van het geluidsspectrum zoals u zult begrijpen. Bovendien passen de gebruikte voetjes ook visueel perfect bij de speler zodat een bijna futuristisch geheel ontstaat.
Zelfs de grote knop waarmee het toerental gekozen kan worden, 33 of 45 toeren, draagt bij aan het afwijkende uiterlijk. De vorm houdt het midden tussen retro en futuristisch. Verscholen onder een afdekkapje zit een stelschroefje om het toerental fijn te regelen. Dat kan op het gehoor of met een stroboscoop wanneer u het echt helemaal zeker wilt weten.