REVIEWH.A.T.

Heb altijd trek

Het is goed u te realiseren welke belangrijke rol een lijnversterker in een set speelt. Mijn ervaring is, dat juist dit component een set kan maken of breken. Een bron is belangrijk, een eindversterker, de luidsprekers en de akoestiek ook. Ergens in die keten staat een component dat alle informatie vanuit de bron moet doorlaten op het door u gewenste niveau. Een lijnversterker is eerder een verzwakker dan een versterker. En daar zit de kneep. Met het verzwakken beïnvloedt de versterker klank, snelheid, transparantie e.d. Experimenteren met voorversterkers levert grotere en belangrijkere verschillen op dan experimenteren met eindtrappen of bronnen, is mijn ervaring geworden door de jaren heen. Om die reden wilt u hier lezen wat vind ik van de H.A.T. LA2 Mk II lijnversterker. Ontworpen door Het Audio Team en gebouwd bij Hanze Hifi in Zwolle. Welnu, H.A.T. mag voor mij ook staan voor Heerlijk Audiofiel Transparant.

LA2 Mk II lijnversterker

Er zouden nog wat meer letters aan de naam toegevoegd mogen worden als: muzikaal, levendig, dynamisch, snel en ruimtelijk. De versterker die deel uitmaakte van mijn set heeft me vanaf het eerste moment kunnen overtuigen van zijn kwaliteit. In de weken die volgden maakte een aanvankelijke euforie (verliefdheid?) ruimte voor een permanent gevoel van weldadigheid (echte liefde?). De eerste indrukken werden keer op keer bevestigd, ongeacht de soort muziek die speelde. Ongeacht het volume. Ongeacht de bron. Telkens bleef na het luisteren een gevoel van weldadigheid hangen. Een tevreden gevoel, zoals je dat kunt hebben bij een mooie malt whisky die een uitstekende maaltijd afsluit, genoten in het gezelschap van intieme vrienden. Het doorbrengen van een avond met onder meer Cristina Branco en Vienna Teng behoort tot de mogelijkheden van de H.A.T. versterker. Dat is toch het heerlijkste dat u kan overkomen. Tevreden genieten en vergeten dat techniek het werk doet. De LA2 Mk II is als een meesterkok, scheppend, creërend, gebruik makend van pure ingrediënten. Hij brengt de smaak van elk verwerkt product volledig in harmonie met elkaar naar de papillen. Alles kan altijd beter, ook een voorversterker, mits er een prijskaartje aan mag hangen. Dit H.A.T. product, waar ik van genoot, heeft een klasse die mij heel lang gelukkig zou kunnen maken als hij hier mag blijven staan. De prijs is zeer schappelijk in verhouding tot de kwaliteit van de gebruikte onderdelen, de kosten voor de ontwikkeling, de bouw en de klankeigenschappen. Helaas komt aan elke logeerpartij een einde en keert een logé terug naar zijn eigen huis en haard. Ik zal zijn bed warm houden voor een volgende keer. Want ik H.eb A.ltijd T.rek in zulke mooie versterkers.


Naschrift:
Mijn vrouw heeft mij onlangs nog te kennen gegeven dat ik niet alles kan kopen wat mijn ogen zien en mijn oren horen. Een typische mannenkwaal, zegt ze. OK, niet alles, maar wel sommige dingen. De H.A.T. LA2 Mk II bleef na de recensie nog even staan tot ik gelegenheid zou hebben om naar Zwolle af te reizen. In die periode besloot ik de versterker simpelweg niet terug te brengen en vroeg Hanze Hifi om de rekening. De enige manier om van een juweel van een versterker geen afscheid te hoeven nemen. Hij is nu van mij!


Prijs:
In de geteste uitvoering 2500 euro
Tegen meerprijs zijn diverse opties leverbaar (zie tekst).


Informatie:
Hanze Hifi
Zwolle
Telefoon 038-4221333
Email jaap@hanzehifi.nl
Web www.hanzehifi.nl

Gebruikte Hardware: 

Analoog:

 • Transrotor Super Seven 40/60/TMD platenspeler met aluminium plateau
 • Transrotor/SME 5009 pickup arm
 • Phase Tech P-3 Alexandrite low output MC element
 • Transrotor puck 400 gram

Digitaal:

 • Lua Cantilena SEL CD speler (Telefunken buizen, Tentlabs gemodificeerd)

Radio:

 • Magnum Dynalab MD-90 tuner op Casema kabelnet

Versterking:

 • EAR 834P DeLuxe phono amp (JJ Electronic ECC803S buizen)
 • EAR 834L DeLuxe voorversterker (Mullard buizen)
 • H.A.T. LA2 Mk II lijnversterker
 • Ayon Audio 300B versterker

Luidsprekers:

 • Focal-JMlab Electra 937 Be

Stroomvoorziening:

 • Netsnoeren: Kemp, Crystal Cable Power Reference, Crystal Cable Power Ultra, Hanze Hifi
 • Netspanning: Kemp Elektroniks Power Source netfilter, Kemp Elektroniks Balanced Isolator Source, gescheiden audiogroep, AHP glas- + Neozed zekeringen
 • Kabels en accessoires:
 • Interlinks analoog: Crystal Cable Connect Ultra, Crystal Cable Connect Reference
 • LS-kabels: Crystal Cable Speak Reference
 • Meubels: Spectral Straight TV915, Target VW1 wandbeugel
 • Overig: Acoustic Analysing TVA dempers, Quadraspire QX25 voetjes

EDITORS' CHOICE