New Audio Frontiers

Ruud Jonker | 04 september 2002 | KR Audio Electronics

Marantz

Marantz modificatie Stoet (c) Ruud Jonker2Rik Stoet levert een aantal gemodificeerde Marantz cd-spelers (CD6000, CD5000, CD6000LE) met een volledig nieuw voedingsboard en een buizen-eindtrap. De 6922-tubes en speciaal gebouwde koppelingstrafo’s bevinden zich op een board dat aan de rechter-binnenzijkant bevestigd is. In de voor deze test beschreven totaalset is de CD6000 gebruikt, maar deze speler draait al maanden mee in allerlei referentiesystemen. Het is een uitermate muzikaal klinkende speler met een fantastische klank en nagelstrak laag. Je moet redelijk wat geld uitgeven wil je deze prestatie fundamenteel verbeteren.

 

Konklusie

Marantz modificatie Stoet (c) Ruud Jonker2De 845-single-ended zero-feedback klasse-A versterkers van New Audio Frontiers laten nagenoeg horen waar de grens ligt van high-end weergave. Het zijn echt superversterkers. In de beschreven set zorgt dat voor een verbluffende, unieke en uiterst konfronterende ervaring. Ik heb zelden zo’n ver doorgevoerd niveau van realisme en echtheid beleefd. Het wordt pijnlijk duidelijk waar andere systemen en versterkers op stuk gaan. De relativering is dat de beschreven set natuurlijk best een setje aktieve subwoofers kan gebruiken (ik boekte fenomenale resultaten met de MJ Acoustics Pro 50 woofers en met de keramische woofers uit het Infinity Modulus theatersysteem) en dat een 25Watt triode-versterker natuurlijk grenzen kent m.b.t. de luidsprekerkeuze. Voor de rest mag je hier stevig snuffelen aan het soort performance, dat kenmerkend is voor de allerbeste versterkers in de wereld. Tel daar gerust de high-quality konstruktie en de gunstige prijs/kwaliteit-verhouding bij op. Volgende week ga ik het systeem draaien met Siltech G5, vinyl en super audio cd en dan verlaat je gegarandeerd je kompartiment. Iedereen die voor een redelijk bedrag een buitengewoon goede cd-speler zoekt, zou eens moeten luisteren naar de gemodificeerde Marantz CD6000.

Ruud Jonker (tekst en fotografie)

Noot van de redactie

Dit artikel is geschreven door "niet-HiFi.nl" auteur Ruud Jonker. Het artikel zou eerst in MusicHome of HVT verschijnen. Dit lukte vanwege plaatsgebrek niet. Ruud Jonker bood het HiFi.nl daarom kosteloos aan: hij wilde graag dat dit artikel gepubliceerd werd.

Meer informatie

Music Matters 
Tel.: 070-4279079
www.music-matters.org

Eurogram
Tel.: 072-5741984
www.eurogram.nl


EDITORS' CHOICE