ARTIKEL

De favorieten van ... Dan Wilson

  1. mijn hifi-set:iPod Nano met 8-inch plug, powered speakers met ingebouwde versterkers. In de studio een oude platenspeler van Technics met een hele goede Arcam-versterker. Ooit gekregen.
  2. favoriete genre: Folkrock/akoestische rock.
  3. all time favourite:Joni Mitchell – Hejira
  4. ik gruwel echt van … Ik gruwel van geen enkele muziek.
  5. maar luister stiekem wel naar:Kid Cudi en ABBA. [lachend] Nu geen geheim meer dus... En met mijn twaalfjarige dochter zing ik stiekem Staying Alive.
  6. omvang collectie:150 elpees 600 cd`s. Ik heb net 500 cd’s verkocht. Voor twee dollar per stuk in een platenwinkel. Ik had ze op de computer opgeslagen. Oh ja, ik heb ook nog twee singles op vinyl. Can’t Stand Losing You van The Police en Talk of the Town van The Pretenders [Dan zingt : Maybe tomorrow, maybe someday, You’ve changed your place in this world]. Die draai ik elk jaar nog zeker een keertje. Vinyl draai ik als ik wil chillen tijdens het schrijven van liedjes. Leuk om te doen ook.
  7. verzamelaar? Nee. Ben ook geen ‘completist’. Ik hou wel van greatest hits en andere verzamelaars. Bijvoorbeeld greatest hits van The Pretenders of een verzamelaar van Sony Rollins. Van een vriend heb ik laatst een hele stapel gehad. Die draaide zijn eigen platen niet meer.
  8. elpee of cd:De cd, veel praktischer, probeer in de auto maar eens een elpee op te leggen…. Ook al is het geluid van de elpee veel mooier.
  9. meest memorabele muziekbeleving:Dat zijn er meer. 1-Mijn laatste concert in Minneapolis in Pantages Theatre. Pretty amazing, perfect concert. Ik speel het best thuis of in New York. 2-Mijn recente duet met Rachael Yamagata.” 3-Radiohead op Pinkpop 2001. We hadden gespeeld met Semisonic. 4-Oasis vier jaar geleden in Minneapolis. Maar dan alleen dan de eerste vier songs. De laatste tien waren vreselijk….
  10. Mijn hifi-advies:Tip1: Kies een vrouw die geen meubels voor de speakers zet. Tip2: kies een vrouw die de speakers niet helemaal in de hoek zet. Je verliest dan belangrijk geluid. Ik heb een vrouw die als ze speakers ziet daar meteen meubels voor wil zetten. Of ze in een hoek wil zetten. [lachend:] Vrouwen en speakers, het blijft een ongelukkige combinatie.

EDITORS' CHOICE