ARTIKEL

Doo wop

Mijn moeder zong heel veel in huis. We hadden lange tijd geen radio. Als kind had ze veel naar Judy Garland geluisterd en volgens mij koesterde ze stiekem de droom om een bekende musicalster te worden. Ik was de oudste thuis. Mijn vader was dokter. Hij zong in een groepje, een zangkwartet met een pianist. The Four Lords, daar heeft hij zelfs nog een singletje mee gemaakt, met drie songs. Een soort popversie van doo-wop was het. Ik was vier of vijf jaar. Daarna heeft hij nooit meer iets met muziek gedaan.

MacArthur Park

Er stond een piano thuis, niet erg best gestemd weet ik nog. Op mijn zevende kreeg ik er mijn eerste lessen op. Eerst dertig minuten per dag, vanaf mijn tiende werd dat flink opgevoerd. Mijn ouders waren bezeten van The Beatles, Cat Stevens en Simon & Garfunkel. Mijn moeder draaide ook soundtracks, The Sound of Music, My Fair Lady.

Dan Wilson - Semisonic

Ze hadden best een flinke verzameling, ook veel Sinatra enzo, maar dat boeide me niet. Mijn moeder draaide MacArthur Park van Richard Harris, steeds weer opnieuw, en ze ging er steeds weer van huilen.

Jaco Pistorius

The Beatles waren alles voor mij, heiligen. Voor mij bestond er tot mijn veertiende niet veel meer. Daarna ging ik wat verder kijken. Ik kocht mijn eerste platen, Boston van Boston en Heavy Weather van Weather Report. Twee uitersten van het muzikale spectrum. Door Weather Report besloot ik dat ik bas wilde spelen. [lachend] En dan precies zoals Jaco Pistorius.


EDITORS' CHOICE