Rust bij Monitor Audio

Nick Spier van importeur Monitor Audio Nederland had het in de kleinste luisterruimte weer goed voor elkaar. Hier konden bezoekers namelijk meer rust vinden en van een leuke set genieten, met alweer een wereldprimeur! Koud voor de show had Nick namelijk de nieuwe Leema Agena phonopre in laten vliegen die zijn kunsten voor het eerst mocht vertonen tijdens de show in Sneek. Gekoppeld aan dezelfde mooie bron als vorig jaar, de Roksan TMS-3 referentiedraaitafel met Artemiz R7 arm en Shiraz MC element een fijne combinatie. De nieuwe Tucana II versterker stond ook in gebruik, met ter ondersteuning een Antila cd speler en middels TaraLabs Air serie bekabeling doorverbonden aan Monitor Audio PL100 speakers. De versterker heeft enkele unieke wijzigingen ondergaan, er zitten nieuwe eindtransistoren in, een gabalanceerde input is toegevoegd, de afstandsbediening is gewijzigd en de Tucana II heeft een bias regeling.

Monitor Audio

Ook wist Nick me te melden dat Transrotor tegenwoordig geen Rega armen meer gebruikt, maar Jelco. Dit vanwege tegenvallende prestaties van de Rega armen in het afgelopen jaar. Geheel nieuw en voorzien van zo’n arm is ook de van composietmateriaal gemaakte kleine Transrotor DarkStar, die in de kleine ruimte naast Aspera Audio stond opgesteld. Nog meer nieuws, binnenkort komt ook de Leema Antila II cd speler uit met onder andere een nieuw filter. En Monitor Audio Nederland heeft haar website vernieuwd!

De set stond bij Monitor Audio op aangenaam niveau te spelen en het was duidelijk dat ook Nick het erg naar zijn zin had met de muziek. De speakers pasten dit jaar veel beter bij de ruimte dan vorig jaar en leverden een zeer fris en open klinkende sound die veel bezoekers zeker aansprak. Hier werd van muziek genoten! De phonovoorversterker is een apparaat dat zeker nader bekeken en beluisterd moet worden en is te koop voor net geen 4000 euro.


EDITORS' CHOICE