Analoge Dagen 2009; Terug in Sneek

Ieder jaar is het weer uitkijken naar de Analoge Dagen van Audio Selectief in Sneek. Niet alleen omdat het er vaak erg gezellig is en er een soort rust heerst die je zelden tegenkomt op een audioshow, maar ook vanwege de analoge “snoepjes” die met veel plezier aan het bezoekende publiek worden getoond.

De grote publiekstrekker dit jaar was dan ook de aangekondigde primeur van de TW-Acusic Raven Black Night, een door Duitser Thomas Woschnick ontworpen referentiedraaitafel met een kale waarde van maar liefst 29.500 euro. Iets dat je niet dagelijks tegenkomt.

Acustic Raven Black Night

De ontwerper was zelf ook maar meegekomen om de importeur Aspera Audio te ondersteunen en eventuele vragen van bezoekers te kunnen beantwoorden.

Thomas Woschnick

Hoewel aangekondigd, waren Jan Allaerts en Rick Paap van Dynamic Solutions helaas niet aanwezig tijdens de Analoge Show in Sneek. Door persoonlijke omstandigheden was Paap verhinderd en omdat één van zijn vaste medewerkers al bij een andere show moest zijn, moesten ze met grote spijt Sneek voor nu aan zich voorbij laten gaan. Wel hing er een nette email op de deur met tekst en uitleg en de belofte om het later ‘goed te maken’.

Monitor Audio

Ook was importeur Monitor Audio weer aanwezig met nieuws. De nieuwe Leema Tucana II versterker is zeer recentelijk geïntroduceerd in Nederland en stond al te spelen. Ook had Monitor Audio een wereldprimeur voor de show, de eerste spelende Leema Agena phonovoorversterker.

Nutters

Daarnaast hadden bezoekers de mogelijkheid om op de nieuwe Roksan K2 set en de nieuwe Transrotor DarkStar draaitafel de bij Nutters Audio versgekochte LP’s of cd’s te beluisteren.

Maurizio Aterini

En omdat Henk Niemeijer van Audio Selectief en Sneek HiFi nu ook het Duitse luidsprekermerk Isophon importeert die hij tijdens de Analoge Dagen voor het eerst showde en niet in de laatste plaats door de komst van Goldenote/ Blacknote eigenaar en ontwerper Maurizio Aterini en Blue Amp ontwerper Rolf Becker was er ook veel interesse in de voorkant van de winkel, waar twee sets flink de ruimte kregen om te kunnen spelen.


EDITORS' CHOICE