ARTIKEL

Theta - Opera - Revox - Roksan - Amazon


Philip van Deijk | 10 juni 2004

Alsof dat nog niet genoeg is troffen we Theta aan, al deze merken kunnen met behulp van Siltech kabels aan elkaar geknoopt worden. Van Siltech waren onder andere de nieuwe subwooferkabel, de Abyss uit de Signature serie, evenals de eveneens nieuwe scartkabel Video Classic achter glas aanwezig.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Bijzonder fraai vind ik de Opera Audio spullen. De Chinese fabrikant vervaardigt hoogwaardige audioapparatuur. Er zijn zowel losse als geïntegreerde versterkers te koop. In de hogere regionen kan men zelfs kiezen voor een 300B buis ter versterking. Helaas dit jaar niet te beluisteren, misschien volgend jaar.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Al wandelend kom ik op de begane grond Revox tegen. Een merk dat in Nederland volgens mij op sterven na dood is. Bekend en berucht om zijn bandrecorders. Nu zie ik het in home-theater opstellingen en in multiroom uitvoeringen tot zelfs in de badkamer aan toe. Zou het daaraan liggen?

Klik hier voor een vergrote afbeelding 

Bij een volgende demonstratie loop ik tegen de betaalbare Caspian serie van Roksan aan. Een merk waar je te weinig van hoort maar wat stilletjes aan toch zijn eigen weg gaat en ongetwijfeld een grote schare fans tot zich mag rekenen. De opstelling waarnaar ik geluisterd heb klonk lekker, sprong er niet echt uit maar was een goede all-rounder.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Dat er met de buis nog licht in de duisternis is ben ik bij een demonstratie tegengekomen waarbij Unison Research Smart 845 versterkers gebruikt werden. Net te weinig licht om je krantje te lezen, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die bij dit geluid gaan lezen. Wat de Smart 845 in de luisterruimte voortbracht stond op een hoog niveau. Voornamelijk de vloeiendheid en het gemak waarmee de set speelde vormde de basis van urenlang luisterplezier, tenminste als daar de tijd voor geweest zou zijn. Gelukkig stonden de zeer fraaie versterkers niet alleen in het donker verdekt opgesteld maar ook bij normaal licht waren de juweeltjes te aanschouwen.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Verder zal ik u nog een kleine impressie geven van wat er allemaal op de High-End 2004 te zien en te beleven was. Allerhande tweaks heb ik gezien, maar de mooiste vond ik deze:

Klik hier voor een vergrote afbeelding

En die moet zo opgehangen worden:

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De wandpanelen aan weerszijden waren trouwens ook erg populair, in iedere luisterruimte hingen ze wel aan de muur. Vandaar waarschijnlijk dat het niveau van weergave in de luisterruimtes vrij hoog was. Verder waren er uiteraard van vele merken draaitafels te zien, waaronder Amazon.

De Master Scout van VPI. Maar ook hele mooie.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

EDITORS' CHOICE