REVIEWDynavector

Conclusie

De DV 20X2L heeft een adviesprijs van 625 euro, en dat vind ik zeer realistisch. Er zijn in deze prijsklasse natuurlijk meer goede elementen te koop. Je mag voor dat geld dan ook best wat verwachten. Maar toch merk je, als je er wat meer hebt beluisterd, dat in deze groep vaak nog compromissen moeten worden gesloten tussen muzikaliteit en precisie. Een warmere weergave - die vaak ‘analoger’ en dus muzikaler wordt gevonden - legt dan toe op focus en ruimtelijkheid. Een goede weergave van dynamiek gaat soms ten koste van finesse in rustige passages, en veel detaillering bestaat vaak alleen bij de gratie van een (te) slanke laagweergave.


Foto: Max Delissen

Dynavector heeft met de DV 20x2L een element gebouwd dat van alle klankmatige elementen die we als positief ervaren wel wat in zich heeft, en dan ook nog eens in een verdraaid prettige en muzikale verhouding. En dat is, ik heb het al eerder gezegd, een knappe prestatie. Er zijn genoeg fraaiere (en aanzienlijk duurdere) elementen te koop, maar de DV 20x2L is een goed voorbeeld van hoe ongelooflijk ver de ontwikkeling van het analoge medium inmiddels is gevorderd. Tien jaar geleden was deze kwaliteit op een vergelijkbaar prijsniveau nog absoluut onmogelijk.

En dat is goed nieuws voor zowel de gevorderde audiofiel met een omvangrijke platencollectie en dito geluidsinstallatie als de wat jongere vinyl-enthousiast die toe is aan zijn eerste serieuze upgrade. MC-elementen hebben (vaak terecht) een soort waas van muzikale magie om zich heen hangen, en de DV 20X2L is hiervan een uitstekend voorbeeld. Een dikke aanrader derhalve.


EDITORS' CHOICE