Conclusie

Kilian Bakker | 23 maart 2007 | Wilson Benesch

Klankmatig gezien scoort deze platenspelercombinatie hoog op de punten tonaliteit en `lucht` waarbij de weergave vooral soepel overkomt. Het Circle loopwerk en de A.C.T. toonarm zijn prettig in zowel installatie als bediening waarbij de A.C.T. arm zich minder zenuwachtig gedraagt dan sommige `pure` Uni-Pivot`s. Het Dynavector DV 20X L Moving Coil element wist met een zowel organische als ruimtelijke weergave een zeer positieve indruk achter te laten. Wie de Wilson Benesh Circle / A.C.T. 0.5 platenspeler gaat aanschaffen zou de DV 20X L bovenaan zijn of haar analoge verlanglijstje moeten zetten maar hetzelfde advies kan worden gegeven aan een ieder die op zoek is naar een zowel organisch als gearticuleerd klinkende `M.C.` onder de 750 Euro.


Zelf Luisteren

Dealers met de mogelijkheid (én kundigheid!) om op correcte wijze een demonstratie van een loopwerk, toonarm of element te geven zijn helaas niet breed gezaaid, maar ze zijn er gelukkig wel. Op HiFi.nl kunt u via de Hi-Find informatie over producten en de verkoopadressen vinden en daarnaast is er de Vinyl Special, met meer analoog-gerelateerde artikelen en recensies. Wanneer het gaat om de aanschaf van nieuwe afspeelapparatuur is er niets doorslaggevender dan een luisterbezoek (met meegebracht eigen `zwart goud`) bij uw locale analoog-specialist.


Japans Drieluik

De Wilson Benesh Circle en A.C.T bleken een dusdanig goed platform voor hoogwaardige Moving Coil elementen dat in samenspraak met Audio Excellence werd besloten om deze mooie Britse platenspeler in te zetten voor in totaal drie recensie-primeurs van handgebouwde Japanse Low Output Moving Coil elementen, waarvan de hier beluisterde Dynavector de eerste is. In het volgende deel zal de nieuwe Lyra Argo i worden besproken, waarna de Shelter 7000 aan bod komt. Analoog is dood? Integendeel!                                                               



Importeur Wilson Benesh:
Audio Excellence; 0168-335180 
Importeur Dynavector: Latham Audio BV; 013-5082411 


Prijzen:

Wilson Benesh Circle loopwerk: 1450 euro
Wilson Benesh A.C.T. 0.5 toonarm: 1450 euro
Dynavector DV 20X L element: 562 euro

 

 Gebruikte Hardware:  
   
 Phonotrap:  Moth 30 Series RIAA
 Versterker:  Exposure Super XXV rc
 Weergevers:  Monitor Audio Studio 2SE
 Interconnects:  Monster M1000, QED Qunex 2
 Luidsprekerkabels:  QED Profile 4X4
 Lichtnet:  Lapp/Popp strip, Belden IEC, Kemp SNS Plug

MERK

EDITORS' CHOICE