REVIEWHifidelio

Klank


Guido de Kanter | 21 juli 2005 | Hifidelio

Ik heb het beste nieuws voor het laatst bewaard: de klank van dit apparaat. Die omschrijf ik als goed voor deze vraagprijs. Hij klinkt fris, open, ritmisch en gedetailleerd. Zelfs, maar dat kan suggestie zijn, lijkt hij artefacten van minder briljant geëncodeerde MP3-muziek wat te temperen. Zo heb ik een ooit gedownload 128k-MP3’tje van de Venga Boys (!) op de Hifidelio voor het eerst acceptabel horen klinken. Wat heet. Ik hoorde zelfs nieuwe details in dit magistrale voortbrengsel van de heer Van Diepen (whooah!).

Een directe vergelijking tussen de Hermstedt en mijn Philips DVD-963 SA, die laatste met de upsampling-naverbranders aan, leverde een spannend duel op. De Philips was iets vloeiender en milder, maar met zijn iets rijkere detaillering en beduidend strakkere en diepere bas wist de Hifidelio uiteindelijk te winnen. Ruimtelijk ontliepen ze elkaar weinig, dus wat dat betreft hoeven geïnteresseerden zich geen zorgen te maken.

Hifidelio

Ten slotte nog een paar woorden over de bouw van deze machine: die is goed. De Hifidelio is helemaal van metaal en heeft een geborsteld aluminium front. Keurig.


Conclusie

Ik vind dat ik spaarzaam moet zijn met superlatieven, en zeker op een zich steeds ontwikkelend terrein als de hifi. De Hifidelio heeft wat nadelen zoals de beperkte MP3-bitrate. Maar gezien alle mogelijkheden, die ook nog eens perfect werken en gemakkelijk toegankelijk zijn, en niet in de laatste plaats de voor het geld meer dan prima klank, is de Hermstedt Hifidelio een kleine sensatie. Een echte verrijking voor elk thuisnetwerk en hifi-installatie.

 

Prijs:
Hermstedt Hifidelio: 700 euro
Hermstedt Hifidelio Pro: 760 euro

EDITORS' CHOICE