REVIEWArcam

Arcam DV78 DVD-speler


Bjorn Mateijsen | 08 april 2004 | Arcam

Conclusie

De Arcam DV78 DVD-speler zet een performance neer die zijn prijsklasse simpelweg overstijgt. Het ontbreken van de additionele toevoegingen die een multi-speler bezit, hebben een positief effect op de absolute kwaliteit van deze speler. Vele muziekliefhebbers zijn teleurgesteld met de CD afspeelresultaten van ‘mid-price’ DVD-spelers. De CD-kwaliteit van deze Arcam DV78 DVD-speler levert echter niets in op een losse CD-speler en beschikt over een zeer muzikaal karakter.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

DVD’s worden op een hoogwaardige manier gepresenteerd, waarbij het muzikale karakter van de Arcam het dynamische van home-cinema absoluut niet in de weg zit. Zowel de beeld- als geluidskwaliteit bevinden zich met DVD op een niveau dat boven de gevraagde adviesprijs ligt.

Het weglaten van meerkanaals audio (DVD-audio en SACD) geeft Arcam de mogelijkheid om met deze DVD-speler meer te focussen op het afspelen van DVD’s en CD’s. Arcam is van mening dat een audio-medium met hoge resolutie op een hoogwaardige manier moet worden geïmplementeerd. Om deze reden heeft Arcam ook de DV88 Plus, DV89 en DV27A in het programma, die allen de mogelijkheid hebben voor DVD-Audio weergave, maar met een verhoogd prijskaartje.

Wanneer u nog geen keuze wil maken tussen de hoge resolutie aanbieders, maar wel de kwaliteit van de performance op het gebied van DVD en CD zeer belangrijk vindt, zou in uw keuze de DV78 DVD-speler van Arcam zeker meegenomen moeten worden. Binnen het prijssegment waarin deze DVD-speler zich beweegt, zijn de prestaties van deze Arcam DV78 DVD-speler bovengemiddeld.

Meer informatie

Arcam DV 78 DVD-speler 1150,- euro
Importeur: Audiac - www.audiac.nl

Gebruikte software
Christy Baron – Steppin CD
Beets Brothers – Live in Concert CD
Cirque Du Soleil – Dralion Superbit – Columbia Tri-Star DVD Regio 1
Underworld – New Line Cinema – Regio 1

Gebruikte Hardware
Projector: Barco 808s Data
Scaler: Goliath Scaler met Immersive Holo3D
Projectiescherm: DHZ projectiescherm, 1.1 gain projectiedoek
A/V Processor Meridian 568.2
A/V Versterker: Denon AVC a10se
DVD speler: Denon DVD1500
Sony SACD 555ES
Analoge interlinks Eichmann Six
Referentie speakers: Boston Acoustics VR975 fronts, VR920 center en VRS Pro surrounds
Kabels: Siltech LS25 MXT luidsprekerkabel op de frontspeakers, voor de achterspeakers Oehlbach 4 mm.
DVD speler is coaxiaal aangesloten met een digitale kabel van Van den Hul 75 ohm met WBT pluggen
DVD speler is component aangesloten met een DHZ component kabel op de scaler, vanuit de scaler met analoog naar de CRT projector met 5 BNC kabels
DHZ Clamprack
Kemp Electronics netsnoeren, Van Den Hul Maintream netsnoer en Eichmann Express Power Cable

EDITORS' CHOICE