MERK

Audio Research VSi55

Philip van Deijk | 26 februari 2004 | Audio Research

Conclusie

Audio Research VSi55Betrokkenheid bij de muziek is dan ook één van de sterke en belangrijkste eigenschappen die de VSi55 neer weet te zetten. Zonder betrokken te worden bij de muziek kun je er niet naar luisteren en wordt je luistermoe, waardoor je uiteindelijk geen CD`s of LP`s meer zult draaien. Dat laatste zul je bij Audio Research niet tegenkomen, of je nu naar goede of slechte opnames luistert. Altijd zal je geboeid worden door de muziek.

De versterker heeft een neutraal warm karakter, dit lijkt tegenstrijdig maar degene die deze versterker heeft beluisterd weet wat ik bedoel. Hij blinkt uit in autoriteit en zet een stevig fundament neer waaraan een groots en ruimtelijk afbeelding wordt gekoppeld. Het middengebied, met name de stem, is open en fabelachtig mooi.

Deze VSi55 is gebouwd om jarenlang te kunnen genieten van uw favoriete muziek. Indien u op zoek bent naar een nieuwe versterker, met high-end aspiraties en daar niet meer dan  € 4000.-- voor uit wil geven, dan moet u beslist deze VSi55 in uw overweging meenemen. Na overhandiging van  3600 euro wordt hij voor jarenlang de uwe en dat is gezien zijn prestaties een koopje, mede dankzij de lage dollar.

Audio Research SP16Heeft u een iets ruimer budget en stelt men nog hogere eisen dan kan men altijd nog de losse voor- en eindcombinatie kiezen in de vorm van de SP16 en VS55. De SP16 kan al dan niet voorzien worden van een ingebouwde phonotrap die naar verluidt bijzonder mooi schijnt te klinken.

Gebruikte apparatuur
VPI Aries Scout draaitafel
Clearaudio Victory H element
Clearaudio Basic Symmetry phono versterker
Sony SA5ES tuner
Teac VRDS-7 transport met Peter van Willenswaard modificatie
Audio Alchemy DDE 32+ jitter reductie/upsampling
M-Audio Superdac 2496 d/a converter
Marsh Sound Design P2000 voorversterker
Marsh Sound Design A400s eindversterker
Avalon Avatar luidsprekers
Monster / MIT / Supra / Clearaudio / Sign-Audio Interlinks
MIT / Siltech / Nirvana luidsprekerkabels
Sign-Audio netsnoer
Creaktiv audio meubel

Wide Screen Audio Wide Screen Audio
Gent/Gand
NAAR WINKEL

Alpha High End Brasschaat Alpha High End Brasschaat
Brasschaat
NAAR WINKEL

Hans Audio Hans Audio
Hoorn
NAAR WINKEL




Agenda

EDITORS' CHOICE