REVIEWPhilips

De review van Silvana

Redactie Hifi.nl | 05 mei 2020 | Philips

Mijn naam is Silvana, online marketeer. Ik ben veel onderweg voor mijn werk, zowel met het OV als met de auto. Ik wilde deze hoofdtelefoon graag testen omdat ik nu de standaard oortjes heb die geleverd worden bij een iPhone en ik mij aan het oriënteren was op een koptelefoon met hoogwaardig geluid en een hoofdtelefoon die het gehele oor bedekt. Ik gebruik de hoofdtelefoon voornamelijk in het OV, in de sportschool en thuis tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Ik luister muziek, kijk films en luister naar meditaties met de hoofdtelefoon. 

Uit de doos

De eerste indruk was zeer positief; een simpele, strakke, nette hoofdtelefoon. Bij de hoofdtelefoon zit een beknopte gebruiksaanwijzing, duidelijk en compleet. Er zit een mooie opberghoes bij. De touch functie werkt goed. De hoofdtelefoon is opgeladen als je deze voor het eerst gebruikt en heb er dan ook lang van kunnen genieten alvorens hem voor het eerst zelf te laden.

Thuis luisterde ik muziek via een Sonos One box. Met het beluisteren van muziek via de Philips hoofdtelefoon werd mij al snel duidelijk hoeveel intenser en beter de audiokwaliteit is met een hoofdtelefoon zoals deze. 

Audiokwaliteit

Ik luister bijvoorbeeld veel hedendaagse popmuziek, zoals Billie Eilish, Khalid en The Weeknd. Tijdens het sporten luister ik naar Spotify Work Out playlists om me te motiveren. Maar ook luister ik muziek van bijvoorbeeld Pink Floyd en Leonard Cohen. Ik heb geen instellingen hoeven aanpassen op mijn telefoon om de muziek goed te kunnen horen. De kwaliteit is goed en zuiver. Zoals mijn vriend aangaf bij het luisteren naar muziek met de koptelefoon; ‘je hoort zelfs wanneer ze de gitaar in/uitpluggen bij een bepaald nummer’.

Onlangs heb ik The Crown bekeken met de koptelefoon en had echt het gevoel in een bioscoop te zitten. Wat een geweldig geluid; deuren die dichtslaan op de achtergrond, begeleidende muziek bij spannende scenes, alles is intenser. Ik ben aangenaam verrast. Ook mediteren met de koptelefoon is een belevenis. Doordat de koptelefoon het gehele oor bedekt en door de ‘active noise cancelling’ hoor je weinig tot geen geluiden van buitenaf. 

Ik heb de koptelefoon opgehad tijdens het stofzuigen en moest 'm vervolgens afzetten om te checken of de stofzuiger wel echt aan stond :) 

Dagelijks gebruik

Er zijn twee geluidsfuncties; ANC en Ambient. Ik luister altijd met de ANC functie. Ambient is te zacht en voor mij zeer slecht hoorbaar. Maar ik snap dat dit is om bijvoorbeeld de muziek zachter te zetten tijdens een live gesprek. De ‘tik functie’ is echter wel wat gevoelig, waardoor je snel de ANC uit zet als je bijvoorbeeld met je schouder de headset aanraakt of ergens anders tegenaan komt. Maar dat is een kwestie van wennen en daar rekening mee houden. 

Ik ben een (voor Nederlandse begrippen) kleine vrouw: 1 meter 56, en mijn hoofd is dan ook in proportie. Dat betekent voor mij dat de koptelefoon op de kleinste stand al iets te groot is, waardoor het gedeelte dat over het oor moet iets lager zit dan zou moeten. Geen drama overigens, kan ik prima mee leven. Dit maakt de beleving niet minder, maar ik wil Philips wel graag adviseren hier rekening mee te houden in de toekomst en een oplossing voor kleinere hoofdjes te bedenken ;) 

De bediening van de koptelefoon zit op het rechter oor. Volume regel je door met je hand naar boven of beneden te swipen. Deze functie werkt super goed, net als de aan-uitknop. De lichtknopjes op de telefoon waardoor je kan zien of hij aan of aanstaat zijn zeer prettig. 

Ik heb de headset nu een ruime maand en heb deze redelijk vaak gebruikt. Ik denk zo een 8 uur per week en heb de headset slechts twee keer hoeven op te laden, de tweede keer preventief omdat ik ermee op reis ging. Bellen of gebeld worden met de headset; gaat goed, geen klachten. 

Conclusie

Een super koptelefoon met goed geluid en handig in gebruik. Goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Ik geef de koptelefoon 4 sterren (5 als hij wat beter op mijn hoofdje aan zou sluiten). 

Philips PH805
179,99 euro | www.philips.com

MERK

EDITORS' CHOICE