ARTIKELTeufel

Raumfeld Sounddeck: Conclusie

Jamie Biesemans | 16 maart 2016 | Teufel

En muziek?

De Sounddeck pretendeert eveneens een echte muziekoplossing te zijn, dus besteedde ik ook daar de nodige aandacht aan. Teufel (en ook Raumfeld) verdenk ik persoonlijk altijd een beetje een firma van elektronicaliefhebbers te zijn, en daarom opteer ik eerst voor het ‘Furu’-album van Arsenal. En dat klinkt inderdaad behoorlijk machtig op de Raumfeld. De sfeer zit er in! In stereo-modus is het wat meer genieten van een evenwichtige klank, al blijft de basonderlaag altijd wel goed present. Ga ik voor de Arena-modus dan raakt de woonkamer van 5 op 4 op 3,5 meter heel goed gevuld met een wel heel stevige bas. Het is een mooie prestatie voor een wat uiteindelijk een soundbase is.

Bij het ingetogen ‘I see a darkness’ van Bonnie ‘Prince’ Billy is die vette Arena-modus er wat teveel aan, maar door even in de equalizerinstellingen te duiken en de bas wat terug te schroeven klinkt deze duistere klassieker lekker wijds en meeslepend en krijg je de stem van Will Oldham recht voor je geserveerd. Bij een goede klassieke stereo-opstelling is de zichzelf wegcijferende ritmesectie in dit lied wel wat beter gepositioneerd, maar de Sounddeck doet het voor een alles-in-één-apparaat toch wel heel goed.

Conclusie

De Sounddeck is geen goedkope soundbase – en dat kun je in beide betekenissen opvatten. De meeste soundbase-achtige oplossingen situeren zich rond 300-500 euro, heel wat lager dan deze Raumfeld. Een Sony XT-3 bijvoorbeeld, biedt ook heel wat voor de helft van de prijs.

De Raumfeld Sounddeck is echter meer een luxeproduct, dat tot in de puntjes is afgewerkt en ook prima presteert. Bij het bekijken van films zal je versteld staan hoe indrukwekkend de Sounddeck uit de hoek komt, met basprestaties die qua impact en diepte onverwachte hoge toppen scheren. Met de Wellenfeld-stand in stereo of met een bijgeregelde Arena-modus is de Sounddeck ook voor het beluisteren van muziek heel geschikt.

Als de Google Cast-update in juni opduikt, wordt de Sounddeck bovendien heel veelzijdig. Tot dan kun je sowieso rekenen op de belangrijkste diensten en je eigen bestanden. Samengevat: als je inderdaad één compact toestel zoekt om zowel je tv- als  muzieknoden te vervullen, dan zijn er veel slechtere keuzes dan de Sounddeck.

MERK

EDITORS' CHOICE