REVIEWBlock

Conclusie

Elke draaitafel van net boven de 1000 euro inclusief arm heeft zijn grenzen. Alleen liggen die bij de Audio Block een stuk verder weg dan we in deze prijsklasse gewend zijn – het apparaat verdient het om niet zomaar met een goedkoop elementje aan een standaard phono-ingang of een losse phonotrap van 100 euro te worden 'gehangen'. Het is helemaal niet overdreven om bij de PS 100 – nu of later – nog eens duizend euro uit te trekken voor element en phono-voorversterker samen. Dan heb je een serieuze vinylketen waar je niet snel zult 'uitgroeien'.

Voor die meer dan uitstekende prijs-prestatieverhouding is de koper medeverantwoordelijk, want om het maximale uit de PS 100 te halen is wat meer aandacht en inzet vereist dan bij andere draaitafels in dit deel van de markt. Aan de andere kant geeft het Duitse audiomerk wel een compleet arsenaal aan hulpmiddelen mee (al mag de handleiding zeker voor wie dit de eerste 'serieuze' draaitafel is wel wat duidelijker met vooral grotere plaatjes) en kunnen we ons voorstellen dat een dealer bij aanschaf met raad en daad terzijde staat.

Dan blijft er nog maar één struikelblok over: de PS 100 wordt in een strikt gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren gemaakt. Ons testexemplaar was nummer 514, dus dat schiet al aardig op. Gelukkig laat Jilles Berendsen van importeur Look & Listen weten dat er inmiddels aan een Mk2-versie wordt gewerkt die afgezien van enkele detailwijzigingen identiek is aan het onderhavige exemplaar. De marketingstrategie gaat wel aangepast worden, want Audio Block gaat de Mk2 tevens aanbieden met element.

HiFi.nl plus- en minpunten
+ Heel veel platenspeler voor het geld
+ Open, krachtig, kleurrijk geluid
+ Vertical Tracking Angle eenvoudig instelbaar

- Handleiding mag beter, beknopt met erg kleine afbeeldingen
- Eenvoudige aansturing DC-motor; draaisnelheid ligt niet 'vast

Importeur: Penhold B.V.
Poppenbouwing 56-58
4191 NZ  Geldermalsen
Tel: 0345-588080
Fax: 0345-588085
Website / Special Page


EDITORS' CHOICE