REVIEWMarantz

Conclusie

Speakerdocks zijn er in soorten en maten, daar begon ik deze recensie al mee. Het is een product dat past bij de hedendaagse muziekconsumptie. Bedieningsgemak en design zijn daarbij meestal net zo belangrijk als de geluidskwaliteit. Ik heb er veel gehoord en sommigen klonken erg goed.

De Consolette zit (op een paar zeer exotische uitzonderingen na) zowel prijstechnisch als klankmatig aan de bovenkant van het speelveld, met een verfijnde muziekweergave die zich tot op zeker hoogte zelfs kan meten met een middenklasse versterker en een paar goede kleine luidsprekers.

Alleen qua ruimtelijke weergave blijft het in absolute zin toch een all-in-1 apparaat en klinkt het allemaal wat compacter. Is dat erg? Welnee! Want voor hetzelfde geld krijg je er dus wél een dock voor je iDevices bij, alsmede Airplay, streaming en internetradio. Ik blijf het jammer vinden dat hij niet gapless kan streamen, maar ondanks dat vind ik de adviesprijs van 999 euro absoluut realistisch.

*Noot van de redactie: Marantz biedt de Consolette tot 31 maart 2013 aan voor 799 euro, als actie onder de vlag van het zestigjarig jubileum van het merk. 

HiFi.nl plus- en minpunten

+ zeer goede en ruimtelijke klank
+ fraai design en dito afwerking
+ echte 'premium'-uitstraling

- speelt niet gapless
- alleen met WAV-files kan 24-bits resolutie worden afgespeeld

MERK

EDITORS' CHOICE