NIEUWSMarantz

Marantz 60 jaar

Redactie HiFi.nl | 05 februari 2013 | Marantz

Opnieuw een hifi-verjaardag: Marantz bestaat zestig jaar. De geschiedenis is te herleiden tot 1948, maar de eerste productintroductie had vijf jaar later plaats. 

Om het feestje af te trappen, trakteert het merk op stevige korting op de Marantz Consolette - van 999 euro nu tijdelijk 799 euro. Volgens het bericht van Marantz, dat haar eerste traktaktie begeleidt met een stukje historie, is de actie rond de Consolette die we momenteel zelf aan de tand voelen slechts stap één in een jaar vol verrassingen en speciale jubileumaanbiedingen. Je leest hier meer over het docking systeem, of check marantz.com/consolette.

60 jaar Marantz: Because music matters
Het begon in 1948, toen CBS de eerste langspeelplaten uitbracht en het voor iedereen mogelijk werd zelf muziek af te spelen. Een van de eerste enthousiastelingen was de in 1911 in New York geboren muziekliefhebber, freelance grafisch vormgever en amateurmuzikant Saul Bernard Marantz.

Saul was dol op zijn elpees, maar absoluut niet tevreden over de op dat moment verkrijgbare afspeelapparatuur. Daarom bracht hij uren in zijn kelder door met het sleutelen aan zijn eigen versterkers om zijn geliefde platen af te spelen.

Vier jaar later had hij de perfecte revolutionaire voorversterker gerealiseerd: een voorversterker voorzien van elke equalizercurve die hij kon vinden om de onstabiele opnamekenmerken van die tijd aan te kunnen. Hij noemde zijn geesteskind de 'Audio Consolette'. Iedereen die het geluid uit het apparaat te horen kreeg, was zo onder de indruk, dat Saul besloot nog eens honderd sets te maken en verkopen. Nog geen jaar later waren meer dan vierhonderd exemplaren van verkocht, en was het bedrijf Marantz een feit. 

Kijk ook eens op onze Marantz Special

MERK

EDITORS' CHOICE