ARTIKEL

Inpakken!

Viertron levert overigens nog een unieke service. Meridian Sooloos kopers die hun collectie cd`s nog niet op een harde schijf hebben staan (het gros van de nieuwe klanten zal dat probleem hebben) kan tegen een vergoeding van omstreeks 1 euro per cd de gehele collectie binnen no-time laten omzetten naar FLAC, met behulp van een speciaal apparaat dat 250 cd`s per dag kan rippen. Let wel, deze service is alleen beschikbaar voor Meridian Sooloos klanten, dus nu niet allemaal met een volle kofferbak naar Barendrecht rijden!

Inpakken!

De audiofiele kwaliteiten van het Meridian Sooloos systeem hangen in hoge mate af van de kwaliteit van het muzieksignaal. Tijdens de introductie bij Viertron was een uitgebreide muziekcollectie in FLAC codering beschikbaar, die via een digitale link direct een paar forse DSP luidsprekers van Meridian werd gespeeld. Hoewel ik die luidsprekers niet goed ken, en ook de ruimte mij vreemd was, zat ik al heel snel naar de muziek te luisteren, en niet naar het systeem. Dat is doorgaans een compliment, en dat deel ik bij deze dan ook graag uit.

De interface is zo vanzelfsprekend dat ik functies waarvan ik niet wist dat ze er op zaten, maar waarvan ik dat wel hoopte, moeiteloos kon vinden, op de plek waar ik ze verwachtte. Dat is een ingewikkelde volzin om aan te geven hoe lekker het systeem bedient. Het is een andere manier van denken over je luistergedrag, maar wat mij betreft een verrijking. Zeker mensen met een ruime collectie zullen die door een Meridian Sooloos systeem opnieuw gaan ontdekken en uitdiepen.

Ik ben overtuigd, doe er maar een strik om!


EDITORS' CHOICE