ARTIKEL

De Favorieten van…. John van der Veer

mijn set:

  • In de studio: Genelec 1030A actieve monitoren, Ultrasone Edition9 hoofdtelefoon, DigiTech en Digidesign preamps.
  • In de huiskamer:B&W DM330 luidsprekers, Quad 33/303 pre-/poweramp, Quad FM-3 tuner, Onbestemd cd-speler, merk weg d’r mee, edoch prima referentie.

favouriete style:
Ik onderscheid twee muziekgenres: slecht en goed. Heb een lichte voorkeur voor de  tweede.

all time favourite (song and/or album):
Favoriete album: Abbey Road, The Beatles.
Favoriete song:  Wrapped around your Finger, The Police

Gruwel echt van...:
André Rieu, Depeche Mode en Orchestral Manoeuvres in the Dark

Maar luister stiekem wel naar:
Johnny Jordaan

Mijn muziekcollectie:
Rond de duizend cd´s

muziekverzamelaar?
Heb alles van J.S. Bach, alles van Paco de Lucia, alles van Cristina Branco, bijna alles van Prince, veel Claude Debussy, veel Igor Stravinsky, veel Jeff Beck. Ben geen verzamelaar.

elpee of cd?
Ben ooit op een feestje geweest waar na afloop alle elpees door de stomdronken gasten werden afgewassen. Met een borstel. In een teil heet water. Vinyl, daar kun je een sigaret heel goed in uitdrukken. Lang leve de cd.

meest memorabele muziekervaring: 
Solo van Paco de Lucia tijdens intro concert in Vredenburg, met John Mclaughlin en Al diMeola. Ging na de solo direct naar huis. Concert was klaar. Niets meer aan toe te voegen.

mijn hifi-advies:
De beperkingen in een redelijke akoestiek zijn vaak te ondervangen met simpele middelen, zoals het variëren van de afstand en de hoek tussen luidsprekerkast en muren, de hoek tussen luidsprekers onderling en de kantelhoek van de kasten (die samen immers het snijpunt in de ruimte bepalen) en het raakvlak tussen kast en vloer. Mijn B&W´s zijn gekanteld, leunen aan de achterkant op champagnekurken en aan de voorkant op twee spikes, die staan op een 20 centime muntstuk (vive la Republique!) gelijmd op een geperst stuk kurk gesneden uit een onderzetter, zo´n foute erfenis uit de jaren zeventig, verkrijgbaar op de betere rommelmarkt. Geen ‘high-end’, maar ´t klinkt wel goed.


EDITORS' CHOICE