ARTIKEL

The next level: games

De release van de Xbox 360 liet al duidelijk merken dat een betere processor en meer opslagcapaciteit doen leiden tot een veel betere speelervaring. De steeds verbeterende graphics, surround geluid en hoge beeldresolutie zorgen hiervoor. Het Blu-Ray kamp (met name Sony) heeft zijn grootste troef inmiddels geïntroduceerd, namelijk de Playstation 3, afgekort PS3.De PS3 biedt lossless DTS-HD Master Audio en Dolby True HD, gecombineerd met een opslagcapaciteit van 50 gigabyte om de speelervaring op een hoger plan te trekken dan ooit voor mogelijk werd gehouden. De PS3 zou theoretisch het succes kunnen bepalen van Blu-Ray als game medium en zou het voor HD-DVD wel eens moeilijk kunnen gaan maken.


Tot slot

Helaas voor de consument zijn we wederom belandt in een aloude formatenoorlog. Vanuit het verleden is gebleken dat er waarschijnlijk één formaat aan het kortste eind zal trekken. Een oplossing kan gevonden worden in de fabricage van combi-spelers voor beide HD formaten. Gelukkig biedt een high definition medium voor de ultieme surroundervaring alle ingrediënten. Mijn keuze voor een bepaald formaat neigt op dit moment naar HD-DVD. Echter, de PS3 kan dat bij de release in Nederland weer volledig veranderen.

 

Meer informatie is te vinden op:
www.stichtingblu-ray.nl 
www.blu-raydisc.com

Kijk in de Hi-Find voor een overzicht van alle in de Benelux leverbare Blu-ray spelers 

High Definition software is nu al leverbaar bij High Fidelity Discs; klik hier voor een overzicht van de Blu-Ray titels en hier voor een overzicht van de titels op HD-DVD.


EDITORS' CHOICE