ARTIKELRhapsody

Home Cinema

Elders in Rhapsody’s grote pand aan de Borneolaan werden twee meerkanaalssets getoond. De eerste betrof een set die compleet opgetrokken was uit Meridian: de 5200 speakerset van main- en centerkanalen, met achter de monitors 3300. Een DVD-speler G91 dreef ze aan en diende als toeleverancier voor de Barco CineVision 70 beamer. Bekabeling, inclusief HDMI, kwam van MIT. De zo overgedragen beeldsignalen kregen een boost van een Meridian HDMax 421 HDMI-switcher.

De tweede set was conventioneler: geen actieve, digitaal aangesloten luidsprekers maar normale. Nou ja, normaal: het betrof de Symbol-lijn van Avalon, bestaan de uit vloerstaanders, center, inbouw achterluidsprekers en subwoofer. De speakers werden op stoom gebracht door Theta: de Dreadnaught meerkanaals eindversterker met daarvoor de Casablanca III voorversterker. Theta’s multispeler Compli was niet op tijd gereed voor de show. Zijn plaats werd ingenomen door de Teac Esoteric DV-50. Ook niet gek. Beeld zag een enthousiast publiek dankzij de Meridian/Faroudja DILA1080 beamer. Het betreft een gemodificeerd exemplaar van JVC, dat getuned is voor maximale beeldkwaliteit. De voorgeschakelde Meridian/Faroudja DVP1080 scaler zorgde voor de omvorming van de DVD-resolutie naar het 1920x1080 formaat van de projector.

Deze bezoeker heeft buiten de bioscoop nooit zo’n mooi beeld gezien, en het geluidsdeel van de set bracht de goedgekozen muziek zeer indringend over. Geweldige apparatuur!


Ook High Fidelity Discs was tijdens de Rhapsody show aanwezig


Er was niet alleen een schilderij van zijn hand te winnen, Rob Bolland gaf vrijdagavond ook nog een privé optreden aan genodigden

En eigenlijk gold dat voor heel de show. Apparatuur om bij te watertanden, en die optimaal klonk. Een goede sfeer en lekkere koffie. Zo wil ik wel meer zondagen besteden.


EDITORS' CHOICE