ARTIKELRhapsody

Rhapsody Show 2006

Naast het geschreven verslag dat u hieronder vindt heeft HiFi.nl ook gefilmd tijdens de Rhapsody show 2006. U kunt deze filmpjes in verschillende formaten downloaden. De hoogste (HD) kwaliteit (niet beschikbaar voor het interview met Neil Patel) behaalt u met het 1080p filmpje. Hiervoor dient u echter wel te beschikken over een scherm dat de HD resolutie kan weergeven. Houdt u, zeker bij de HD filmpjes, rekening met een (afhankelijk van de snelheid van uw verbinding) lang(ere) downloadtijd.

Impressie Rhapsody show 2006Standaard kwaliteit:  HD kwaliteit
Quicktime medium  Quicktime 480p
Quicktime large  Quicktime 720p
   Quicktime 1080p
   
Windows Media  iPod
WMA medium  klik hier

WMA large

 

 

Interview Neil Patel - Avalon Acoustics

Standaard kwaliteit:  
Quicktime medium  
Quicktime large  
   
   
Windows Media  iPod
WMA medium  klik hier

WMA large

 

 

They call it stormy Monday, yes but Tuesday`s just as bad.

Geestdriftige gezichten alom dit weekend bij de Hilversumse dealer Rhapsody. De aanleiding: de Avalon Isis maakte zijn debuut op Europese bodem. Voor Rhapsody was het aanleiding er een weekendlange show omheen te organiseren.


Rhapsody huist in een prachtige Hilversumse villa

De Avalon Isis ( 72.500 euro) is de jongste schepping van het bedrijf rondom de rusteloze ontwerper en directeur Neil Patel. Het betreft een 152 cm hoog, modulair systeem, dat bestaat uit twee bijzonder inerte behuizingen. In de midden/hoogkast huist een diamanten tweeter en een 17 cm grote keramische middeneenheid. Het laag komt uit de onderste, dragende kast, waarin twee nomex/kevlar woofers huizen. Patel zei in het interview dat Hifi.nl met hem had (video binnenkort online) dat zijn streven is om luidsprekers te maken die steeds minder eigenklank heeft. De Isis zou zijn meest geslaagde poging zijn.


Neil Patel met op de achtergrond de kleinste Avalon, de Symbol

De Hilversummers van Rhapsody waren het alvast roerend met Patel eens, sterker: in de woorden eigenaar Harry van Dalen klinkt de Isis “bijna beter dan live”. Avalons nieuweling zou de luisteraar verplaatsen van ergens achter in de zaal (de meeste luidsprekers komen niet verder) naar de eerste rij. Te oordelen naar de demonstratie is de Isis inderdaad de mooiste Avalon ooit; volkomen transparant en als kleurende factor bijna onhoorbaar. Op dit niveau van reinheid lijkt het alsof de gemiddelde versterker meer kleuring geeft dan de speaker: elk ‘sausje’ ontbreekt,wat het luisteren naar de Isis tot een unieke ervaring maakt.

EDITORS' CHOICE