ARTIKEL

Laagweergave

John Koning | 08 december 2003

De laagweergave in dit super theater wordt verzorgd door 4 sublaag kasten van het merk Stage Accompany (www.stageaccompany.com), met elk 2x SA 15” inch LF drivers van 800 wat met een piekvermogen van 2000 watt. Deze subwoofers opereren in het frequentiegebied van 25Hz tot 250Hz.

Het Omniversum, het ultieme Film Theater?

De subwoofers hebben een enorm hoog rendement en worden via een speciale techniek met microprocessoren gestuurd om natrillen te voorkomen (servo-controle).

Het laag wordt met behulp van het digitale mengpaneel uit de overige 6 kanalen gefilterd. Dit mengpaneel is programmeerbaar voor de verschillende geluidsniveaus die bij een film horen. Dit is tevens aan de tijdcode gekoppeld en omdat het mengpaneel gemotoriseerde faders heeft, is het mogelijk om de gewenste instellingen vooraf te programmeren.

Via zaal-equalizers heeft men de mogelijkheid om het totale geluidsbeeld zo goed mogelijk af te stemmen op de koepelvormige ruimte in relatie tot de film die wordt vertoond.

Dus in totaal beschikt het Omniversum over een vermogen van 8000 watt met een maximale geluidsdruk van 130 dB. Uiteraard wordt deze waarde van 130 dB nooit gehaald omdat dit ver boven het toelaatbare maximum ligt.


EDITORS' CHOICE