ARTIKEL

VSAC 2003

Dr. Longbeard & Marja | 16 november 2003

Lowther luidsprekers zijn heel populair bij de micro-vermogens van SET versterkers. Ook met dit type luidsprekers zijn weer interessante ontwerpen gemaakt. Heel bijzonder was de Second Rethm.

VSAC

 De drukgolf aan de achterkant van de Lowther DX4 wordt gesplitst in twee delen die elk een andere afstand afleggen om uiteindelijk de kast aan de zijkant te verlaten. Het verschil in lengte van beide paden is 45 centimer en het effect is een zeer dynamisch en open geluidsbeeld.

VSAC

Als best klinkende kamers komer er voor ons twee uit. De eerste heeft het mooiste geluid, de tweede is het meest muzikaal. Daar is een duidelijk onderscheid in. Het mooiste geluid kwam weer, het is al de vierde show waar we deze kwalifikatie aan een dergelijk systeem geven, van een systeem met als luidsprekers de Avalon Lotus. Het maakt bijna niet uit welke versteker er met deze luidsprekers wordt gecombineerd, het klinkt altijd.

Voor de muzikaliteit moetsen we bij een tweetal heren zijn die onder de naam Two Bald Guys een audiowinkel hebben. Dus geen importeur of zo, nee gewoon een winkel. Het opgestelde systeem bestond uit een AN CD 3.1 als bron een Sun SVC 500 voorversterker en een paar Sun SV 2A3 versterkers in push-pull mode die een paar DeVore Gibbon 8 luidprekers aansturen. We hadden al een lovende kriteik van deze luidsprekers gelezen en een Sun met zijn Tango eindtrafo’s klinkt meestal heel lekker dynamisch.

VSAC

Het resultaat is dat we ruim twee uur bij de Kale Heren hebben doorgebracht en grote hoeveelheid muziek hebben gehoord. Ook Srajan had deze kamer als favoriet gekozen. Hij had een uitgebreide CD compilatie bij zich en zo werd om en om een track van hem en een met een overeenkomstige sfeer uit de collectie van een van de Bald Guys gedraaid. Dit was een ultieme muziekbeleving. Een gewoon goede installatie, een ruime keuze aan mooie muziek van diverse stijlen en goed gezelschap. Klasse.

Een kleine show organiseren zoals deze waar zo’n 500 bezoekers zijn geweest is de moeite waard. Op deze manier ontstaan muzikale vriendschappen en leert een ieder weer iets van een ander. Helaas konden we niet alles meemaken zoals de avondsessies met drankjes en sigaren op het terras aan het water. Wellicht een volgende VSAC...


EDITORS' CHOICE