(Gesponsord artikel)HI-VISITiEar Tilburg

Achter de schermen

Max Delissen | 20 april 2012 | Fotografie PHOTO40

Voor we een kijkje nemen achter de schermen (letterlijk), bespreken we nog even een paar merken die al sinds het begin van grote betekenis zijn voor iEar`. “KEF was het eerste merk waar iEar` zaken mee ging doen, en die relatie is nog steeds speciaal. Het is een erg fijn merk, niet alleen omdat het een lange geschiedenis en een bepaalde statuur heeft, maar ook omdat hun luidsprekers op alle prijsniveaus een goed klinkende oplossing bieden. Daarnaast behoren Bowers & Wilkins, Monitor Audio en Focal al zowat vanaf het begin tot de vaste luidsprekermerken."

"Andere merken vullen het pakket op bepaalde gebieden aan, maar je moet niet alles willen hebben. Met een overzichtelijk pakket kun je je keuzes ook veel beter vertalen naar een advies aan je klant. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de platenspelers die we verkopen. We bieden Pro-ject, Thorens en Transrotor aan, en we weten dat we met deze merken zowel de beginnende platendraaier als de veeleisende audiofiel perfect kunnen bedienen. Het afregelen van een verkochte platenspeler doen we uiteraard zelf. We kunnen ze als dat nodig is trouwens ook repareren, net als luidsprekers en andere hifi-apparatuur.”

Hierna neemt Freek me mee voor een kleine rondleiding in het gedeelte van de winkel dat klanten eigenlijk nooit zien, maar dat hen wel in staat stelt om op unieke wijze een keuze te maken uit apparatuur en luidsprekers. Achter de luisterruimtes bevindt zich namelijk nog een lange gang. Hier staat het zeer geavanceerde matrixsysteem opgesteld waarmee - per ruimte - alle apparatuur met alle luidsprekers verbonden is. Door middel van een groot aanraakscherm naast de luisterstoelen kan de klant alle denkbare combinaties tussen bron, versterker of receiver en luidsprekers maken.

Maar dat is nog niet alles, het systeem bevat ook de actuele prijzen van alle apparatuur, zodat je altijd precies weet wat de beluisterde set kost. Bijvoorbeeld: in de home-cinema ruimte kun je met dit systeem 24 receivers koppelen aan 12 bronnen, 20 speakersystemen, 20 subwoofers en 4 projectoren. De wiskundigen onder ons kunnen ongetwijfeld uitrekenen welk duizelingwekkend aantal mogelijke combinaties dat oplevert, zelfs 9.2 surround is mogelijk. Voor zover ik weet biedt geen enkele hifiwinkel deze service.

Tot besluit
Tijdens de recente verbouwing, die in zijn totaliteit bijna een half jaar duurde, is de winkel geen enkele werkdag gesloten geweest. In deze periode is het idee ontstaan om een stukje van de vrijgekomen ruimte in de ‘oude’ winkel te gebruiken voor een soort mini-podiumpje. Hierop kan bijvoorbeeld een ‘set van de week’ worden opgesteld of het wordt gebruikt voor extra focus op ander interessant materiaal. Ook wordt er naarstig gezocht naar een nieuw merk om het high-end pakket uit te breiden. Met name een topklasse streaming-apparaat staat daarbij zeer hoog op de verlanglijst.

Het podiumpje van iEar`; klik op de afbeelding voor een 360 graden-indruk van deze ruimte

De manier waarop iEar` service aan de klant verleent is in al die jaren niet veranderd. Van alle gangbare apparaten en luidsprekers in hun grote assortiment is voorraad aanwezig zodat een klant meestal niet hoeft te wachten als hij zijn aankoop meteen wil meenemen. Door de hele winkel zijn tafels met comfortabele stoelen neergezet. Hieraan kan de klant even plaatsnemen voor een kop koffie tijdens het wachten, of een bestelling bespreken. Alles is gericht op een zo goed mogelijke service. Service en After Sales zijn bij iEar` een vanzelfsprekend onderdeel van elke verkoop, en dat maakt ze wat mij betreft zeer toekomstvast.

Of je er nu binnenloopt voor een klein advies of een complete set, je voelt je bij iEar` altijd welkom. Vriendelijk en vakkundig, met liefde voor het vak en een sterk gevoel voor service. Met die indruk keer ik na ons uitgebreide gesprek huiswaarts. Geen plannen om op korte termijn iets aan te schaffen maar wel nieuwsgierig geworden? Houd dan hun agenda in de gaten, want er worden regelmatig leuke shows georganiseerd. Een bezoek aan iEar` is meer dan ooit de moeite waard.

iEar`
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg 
T: 013-5443510
E: iear@iear.nl
Website

iEar’ heeft ook een Special Page op HiFi.nl


EDITORS' CHOICE