(Gesponsord artikel)HI-VISITiEar Tilburg

Doorgroei

Max Delissen | 20 april 2012 | Fotografie PHOTO40

Maar goed, de nieuwe winkel, daar kwam ik eigenlijk voor. Dat zouden we al filosoferend bijna vergeten. Door een naastgelegen pand en een opgang naar een aparte bovenverdieping bij de bestaande winkel te trekken is een voorgevel van ruim 41 meter breed ontstaan. In het voorjaar van 2012 wordt de hele gevel gerestaureerd en voorzien van iEar` kenmerken. Mensen komen nog wel door dezelfde voordeur naar binnen maar zien van buiten dus veel meer etalage.

Het sterk uitgebreide iEar` in de St. Ceciliastraat

In het ‘oude gedeelte’ waar de klant de winkel binnenkomt zijn nog steeds de betere televisies te vinden, maar de opstelling is veel ruimer geworden. Het totale vloeroppervlak is van 350 vierkante meter ruim verdubbeld naar 750. Dat betekent dat de bestaande grote home-cinema-ruimte en twee luisterkamers voor middenklasse-hifi konden worden aangevuld met een schitterende high-end luisterruimte van 73 vierkante meter waar altijd twee absolute topsets speelklaar staan opgesteld.

Een van deze sets bevat altijd de schitterend vormgegeven en fraai klinkende KEF Blade luidspreker en de Reference 209 subwoofer, op een topset van McIntosh. De inrichting is heerlijk ruim, met een prettige indirecte verlichting, en er staan lekkere banken om tijdens het luisteren op te zitten.

De ingang van de high-end luisterruimte bevindt zich links net voorbij de brede doorgang naar het nieuwe gedeelte. In die doorgang is niet alleen de nieuwe toonbank neergezet, maar je vindt er ook een display-eiland waarop in een notendop alle vormen van audiostreaming en head-fi staan uitgestald. Die kunnen natuurlijk beluisterd worden, maar in alle luisterruimtes van de winkel is streaming audio ook als bron voorhanden. In de doorgang is tenslotte ook nog een grote vitrinewand met een breed assortiment accessoires, kabels en phonotrappen neergezet.

Bij de ketenbedrijven is vaak geen fatsoenlijke cd-speler meer te koop. Dáár ligt voor onze handel nog geruime tijd een belangrijke kans om zich bij het kwaliteitsbewuste publiek te onderscheiden van de massaverkoop.”

Als je de doorgang uitloopt kom je in het nieuwe benedengedeelte waar een fraaie witte displaywand met luxe Loewe-televisies is neergezet, en waar een permanente domotica-opstelling met onder andere de topklasse inbouwluidsprekers van Bowers & Wilkins is ingericht. Hier is ook de trap naar boven waar zich twee grote ruimtes bevinden met kwalitatief goede instap-hifi en -surround en de doe-het-zelf domoticaproducten van het merk Klik-Aan Klik-Uit.

“Dit is echt een nieuw verlengstuk van de online-winkel,” legt Freek uit. “Want ook op dit niveau is het heel belangrijk dat je kunt laten horen hoe iets klinkt. Dat is in veel gevallen namelijk verrassend goed.” Om zijn bewering kracht bij te zetten nodigt hij me uit om plaats te nemen in de kleine home-cinema ruimte waar we kijken en luisteren naar een set die inclusief projector en scherm niet veel meer dan 3000 euro kost. En het moet gezegd: als je een filmliefhebber met een smalle beurs bent word je hier behoorlijk gelukkig van. De klant kan deze sets over het algemeen vrij eenvoudig zelf opstellen, maar tegen een meerprijs kan dit ook door iEar` gedaan worden.

Als we weer naar beneden lopen vraag ik nog even door over de manier waarop iEar` zich naar de consument presenteert. “Het is enorm belangrijk om op het netvlies van de klant te blijven. Uit het oog is uit het hart. Zo is het nu eenmaal, dus adverteren we op strategische plaatsen en in de juiste publicaties. Ook organiseren we regelmatig shows. Bezig blijven, contact met de klant houden, dát is belangrijk. Niet alleen laten zien wat we doen, maar ook keer op keer bewijzen dat we oog en oor hebben voor wat de klant wil. En dat moet je ook in de winkel uitdragen. De nieuwe high end-luisterruimte gebruiken we vaak als een soort wachtkamer als we niet meteen tijd hebben voor een klant. Niet met de bedoeling om zo’n set te verkopen, maar wel om te laten zien en horen dat we ons vak verstaan. Klanten moeten altijd met dat gevoel de winkel verlaten.”

Klik op de foto voor de 360 graden-versie ((c) PHOTO40)

Dat ze hun vak verstaan blijkt overigens ook uit het feit dat veel elektrotechnische installatiebureaus klant zijn van iEar`. “Op het gebied van audiovisuele toepassingen van Custom Install weet men ons te vinden.” vertelt Freek met enige trots. “Dat werkt natuurlijk twee kanten op, wij schakelen veel van die bureaus ook weer in als we zelf een groot systeem verkocht hebben. Zaken als licht en beveiliging doen we niet, daar zijn andere specialisten voor, maar we denken wel mee in de aanleg van het hele netwerk. Als mensen daar vroeg genoeg mee beginnen besparen ze zich veel tijd, geld en gedoe.”


EDITORS' CHOICE