HI-VISITRhapsody

Gehoor

Dieter van den Bergh | 09 september 2011

Het vak is leuker geworden, vindt Van Dalen. “Ik heb nog steeds een missie, ik leer mensen hoe ze kunnen luisteren. Heb het liefst dat ze beyond the experience gaan, probeer ze dieper te laten luisteren dan ze ooit gedaan hebben. Zelf hoor ik beter dan ooit. Al zijn mijn oren de laatste jaren helaas achteruit gegaan, zoals bij iedereen die ouder wordt.” Maar klank komt niet alleen binnen via je oren, zegt hij, wijzend op zijn voorhoofd en lijf. “Ook hier, hier en hier.


Foto: Jiri Buller

Veel mensen zijn nog sceptisch. Of verwarren zijn sound healings met zweverige new age met wierook enzo, of zelfs met paranormale gaven. "‘Is dat niks voor jou?’, zeggen ze dan. Maar nee, dat is niet meer dan op een leuke manier kunstjes kunnen. Totaal wat anders. Nee, ik ben niet out of space, juist down to earth. Je moet het vooral ook allemaal niet te zwaar zien, maar er vooral om blijven lachen. Waar het allemaal om draait is de passie voor klank en muziek, puur genieten dus.

 

Wie is Harry van Dalen?

Harry van Dalen (1955) groeide op in het Brabantse Veghel. Hij verdiende zijn sporen als hifi-importeur en als klankregisseur (producen en mastering) bij Turtle Records, dat vooral jazz en klassiek uitbracht. Maar hij deed bijvoorbeeld ook de re-mastering van platen van Boudewijn de Groot. In 1988 begon Van Dalen in Hilversum Rhapsody dat uitgroeide tot een van de meest toonaangevende high-endzaken van de Benelux. In 2009 begon hij in hetzelfde pand met Gwen de Jong en Judith Jansen Spirit Connection, The Power Of Sound.

Spiritconnection.nl
Rhapsody.nl

Adres: Borneolaan 25, Hilversum

Lees hier een ouder interview met Harry van Dalen van Marc Brekelmans


EDITORS' CHOICE