Conclusie

Dan verhuizen de Boston’s naar een meer natuurlijk habitat. Op de zolder vinden ze een plekje op mijn kantoor, aangestuurd via een NAD L40 cd-receiver. Gezien de prijsklasse van de luidsprekers een logischer combinatie. Maar in deze combinatie verliest de A360 zijn magie. Er is absoluut niets aan te merken op de muziekweergave in deze opstelling, het laag is gecontroleerd en strak, het hoog helder en zacht, maar het is me al snel duidelijk dat de A360 een betere partner verdient. Ik zal jullie daarom niet vermoeien met een uitgebreide beschrijving van deze luistersessies. 
Conclusie

Met de A-serie maakt Boston een geweldige comeback in de hifi-wereld. De zorg waarmee deze serie is ontwikkeld, betaalt zich terug in prestaties die de prijsklasse ver overstijgen. Het zou me verbazen als Boston met de nieuwe A-serie niet een echte verkoophit in handen heeft.

Eigenlijk zijn er maar twee dingen die een overweldigend succes in de weg kunnen staan: audiofielen die - gelokt door overenthousiaste recensies - teleurgesteld worden omdat de Boston’s niet minstens even goed klinken als hun 1500 euro per stuk kostende luidsprekers, en ‘gemiddelde’ consumenten die door het combineren met een ondermaatse versterker nooit zullen ontdekken over welke uitzonderlijke kwaliteiten de A360 beschikt. Maar combineer de A360 met een versterker in de 1000/1500 euro prijsklasse, en je wordt beloond met een prijs/kwaliteit-verhouding die zijn gelijke niet kent.Aanvullende info:
Merk: Boston Acoustics
Model: A360
Advies verkoopprijs: 399 euro per stuk
Importeur: Marantz Benelux 

MERK

EDITORS' CHOICE