REVIEWDynaudio

Conclusie

Max Delissen | 02 februari 2011 | Dynaudio

De Dynaudio Controur S 3.4 profiteert inderdaad van een versterker die flink wat power kan leveren, zoveel staat wat mij betreft wel vast. Dat vergt iets meer doorzettingsvermogen bij het vinden van de juiste combinatie tussen elektronica en luidspreker, maar die extra inspanning loont zich. En toekomstige eigenaars moeten ook rekening houden met de lange inspeeltijd. Ik was in elk geval blij dat de luidsprekers er al een tijdje stonden voor ik er met mijn professionele pet op naar ging luisteren. Daarmee kreeg ik een set voorgeschoteld die op een aantal punten echt uitblinkt. De weergave is ongelooflijk gedetailleerd maar zonder enige scherpte. Het laag is snel en strak, gaat behoorlijk diep en is mooi in verhouding tot de rest van het spectrum.


fabricage van een Dynaudio unit - foto: Marc Brekelmans

Over het geheel genomen zou ik durven zeggen dat de set een karakter heeft wat veel mensen associëren met het gebruik van buizenapparatuur. De Arcam A38 versterker voegt daar nog een flinke dosis kracht en controle aan toe die de beleving mijns inziens vervolmaakt. De cd-speler lijkt in dat opzicht iets minder opvallend, maar vergeet niet dat er binnen de hifi een belangrijke denkbeweging is die uitgaat van een zo goed mogelijke bron - en daar zit absoluut een kern van waarheid in. Als die ruimtelijkheid, kracht en detaillering er niet is aan de bronkant, kun je tonnen aan versterking en luidsprekers uitgeven zonder ooit een noot muziek te horen.

Dit zou een set zijn waar ik lang en met veel plezier naar zou kunnen luisteren omdat ik me ermee kan concentreren op de essentie: muziek. Een uitstekend gelukte combinatie dus, eentje om in gedachten te houden.

Prijzen:
Dynaudio Contour S 3.4 2.625 euro (per stuk)
Arcam FMJ A38 1.899 euro
Arcam FMJ CD37 1.598 euro

MERK

EDITORS' CHOICE