REVIEWTangent

Een plekje geven

Max Delissen | 24 december 2008 | Tangent
Officieel uitgeroepen tot lelijkste taalkundige uitdrukking van 2008, maar voor wie de Tangent 2Go toch echt een vast plekje wil geven (op een plaats waar hij het vaakst gebruikt zal worden), is een aluminium u-vormige strip meegeleverd die aan de muur kan worden geschroefd. Hier kan het horizontaal naar achteren geklapte handvat in worden geklemd, waardoor de 2Go stevig maar niet permanent aan de muur komt te hangen. Ook hier is weer goed over nagedacht.

Geluid

Het geluid is aanzienlijk voller dan men van een draagbare radio zou verwachten. Het vermogen van de Tangent 2Go is 5 watt RMS, en dat is fors. De ingebouwde versterker is kennelijk van uitstekende kwaliteit. Dat resulteert in eerste instantie niet in meer luidheid, maar in voldoende lage tonen en in een ver doorlopend hoog dat redelijk wat detail laat horen.

Tangent Uno 2Go portable radio

Bij het luisteren naar een klassieke zender (die traditioneel de beste uitzendkwaliteit hebben, met aanzienlijk meer dynamiek dan popzenders) was er zelfs ruimtelijkheid te horen, iets wat je normaal toch eerder associeert met een goede stereo-installatie. De kwaliteit van de tuner is prima, met voldoende selectiviteit om zwakkere (stoor)zenders naar de achtergrond te drukken. Bijvoorbeeld: de in het zuiden van Nederland redelijk goed te ontvangen zender Studio Brussel (leuke muziek daar!) zit vlak naast een andere gebruikte frequentie. Binnen Nederland wordt (net als in Belgiƫ) ongetwijfeld rekening gehouden met de frequentie-indeling, maar op interland-niveau schort het daar nog een beetje aan. Daardoor kun je aan weerszijde van de grensstreek zenders hebben die elkaar wegdrukken, maar Studio Brussel kwam luid en duidelijk door.

Conclusie

De Tangent 2Go heeft een adviesprijs van net geen 200 euro (die stuiver verschil gebruikt u om het batterijklepje te openen) en dat is ten opzichte van generieke Chinese transistorradio`s die je bij sommige Winkel-van-Sinkel-achtige elektronicashops en bruin/witgoedzaken kunt kopen best een hoog bedrag.

Tangent Uno 2Go portable radio

Maar je krijgt er natuurlijk in de eerste plaats een erg fraai stukje Scandinavisch design voor terug. De geluidskwaliteit is naar portable maatstaven buitengewoon goed, en de gebruiksvriendelijkheid is hoog. Er zijn misschien goedkopere draagbare radio`s te koop, maar volgens mij geen leukere.

MERK

EDITORS' CHOICE