REVIEWTangent

Tangent 2Go portable radio

Max Delissen | 24 december 2008 | Tangent

Er bestaat nog steeds een markt voor compacte, draagbare radio`s van het model handvat van boven, luidspreker van voren. Zo lang er nog radiosignalen uit de ether te plukken zijn zal de mens die op alle mogelijk plaatsen willen opvangen en afspelen.

Denk daarbij aan het keukenaanrecht, de hobbyschuur, de camping of het dagje strand. Allemaal plaatsen waar stereoweergave geen vereiste is, maar waar een goede ontvangst en een redelijk vol geluid wel op de verlanglijst van de gebruiker staan. En dan is daar Tangent, die met de 2Go een prachtexemplaar in de hierboven wat oneerbiedig omschreven productgroep heeft afgeleverd.

Tangent Uno 2Go portable radio

In feite is het een portable variant van hun succesvolle tafelradio Uno die optisch en functioneel wat is aangepast. Wat de vormgeving betreft kan ik zeggen dat de Tangent 2Go de meest sexy draagbare radio is die ik in lange tijd heb gezien. De afgeronde vorm en de hoogglans lak kennen we natuurlijk al van andere Tangent producten, maar de van de originele Uno overgenomen ronde afstemschaal in Amerikaanse jaren-50 retrostijl en het stevige aluminium handvat dat perfect de ronding van de kast volgt maken deze radio echt tot een begeerlijk hebbeding.

De symmetrisch geplaatste bediening aan de bovenkant van de kast zijn, van voren gezien en van links naar rechts: volume, aan/uit, tuner/aux, FM/AM en tuning. Hoewel de vormgeving van de knoppen erg goed bij het design van de radio past moet ik toch weer (zeurkous dat ik ben) opmerken dat de wat goedkoop ogende kunststof uit de spuitgietmal weliswaar verbluffend dicht bij de oppervlaktestructuur van het aluminium handvat komt, maar het uiteindelijk toch net niet is. Ik beloof trouwens plechtig dat ik daar na deze bespreking nooit meer een onvertogen woord over zal zeggen, als Tangent op haar beurt belooft er op zijn minst over na te denken...

Tangent Uno 2Go portable radio

Achter op de radio zitten, naast de telescoopantenne voor FM ontvangst, een aux-in, record-out en headphones aansluiting, allemaal in mini-jack uitvoering. Ook zien we hier dat de Tangent 2Go op twee manieren van voeding kan worden voorzien.

MERK

EDITORS' CHOICE