REVIEWTangent

Draagbaar

Max Delissen | 24 december 2008 | Tangent

Hoewel de Tangent 2Go geleverd wordt met een forse 12-volt adapter gaat het natuurlijk vooral om draagbare toepassingen. Anders kan dat handvat er net zo goed meteen af. Voor draagbaar gebruik dient men de 2Go aan de achterzijde van 6 penlite batterijen (type AA) te voorzien. Hiervoor kunnen gewone (alkaline) types worden gebruikt, maar ook oplaadbare NiCD of NiMH batterijen. In de gebruiksaanwijzing staat dat Tangent de veel milieuvriendelijker NiMH variant aanraadt. En hoewel cynici hier ongetwijfeld politiek correct geitenwollensokkengeneuzel in zullen lezen juich ik zo`n aanbeveling van harte toe. Alle beetjes helpen, en maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen vies woord meer. Bravo dus!

Tangent Uno 2Go portable radio

Als er oplaadbare batterijen in de Tangent 2Go zitten worden die opgeladen wanneer de adapter wordt aangesloten. De Power-LED op het front licht dan rood op. Zijn de batterijen vol, dan schakelt de LED over op een groene kleur. Hoewel de meeste mensen wel zullen begrijpen dat het zeer onverstandig en zelfs gevaarlijk is om gewone batterijen in een oplader te stoppen staat dit ook nog eens duidelijk op het klepje vermeld.

Tangent Uno 2Go portable radio

Een klepje dat met een schroef op zijn plaats wordt gehouden overigens. Om het te openen dient men een muntstuk als schroevendraaier te gebruiken. In mijn ervaring voldoet de koperen eurostuiver hiervoor het beste. Dat er bij Tangent goed over de functionaliteit is nagedacht blijkt uit de meegeleverde verloopstekker waarmee de 2Go ook kan worden opgeladen via de sigarettenaansteker in de auto.

MERK

EDITORS' CHOICE