REVIEWBard Audio

Conclusie

Rene Smit | 11 september 2008 | Bard Audio | Importeur: Accentus Audio

Het mooist voor het laatst bewarend, de Bard Amp met ingebouwde hoogwaardige versterker. Naar smaak speakers en kabels toevoegen en spelen maar. Onvoorstelbaar dat een dusdanig klein kastje in staat is om een dergelijk groots geluid neer te zetten. Na wat schuiven met de Infinity speakers is de laagweergave goed en kan er echt van muziek genoten worden. Om wat eerste indrukken op te doen kies ik voor het album 19 van zangeres Adele. Het is vreemd om de cd in de lade van mijn vM SA230 vM speler te leggen en er vervolgens in een heel andere ruimte naar te luisteren. Eenmaal boven heeft de muziek al een aanvang genomen, en hoe! Het geluid klinkt vol en aangenaam, niets doet vermoeden dat de bron ergens anders in huis staat en draadloos doorgestuurd wordt. De combinatie Infinity en Bard Audio werkt uitstekend. Zeker de nummers met schaarse begeleiding van gitaar zijn een lust voor het oor. Het geheel klinkt open, transparant en lekker snel. Geen moment heb ik het idee dat er ook maar sprake is van enige compressie. Door het kleine formaat van de volumeregelaar is het wat lastig om het juiste volume in te stellen, maar dat is qua bediening het enige minpuntje.



Gedurende de gebruiksperiode heb ik vaker dan normaal op de 2e verdieping gebivakkeerd. De Bard set bood mij de mogelijkheid van muziek te genieten terwijl de in woonkamer televisie gekeken werd. Het is de Bard Amp daarbij om het even welk genre beluisterd wordt. Eva Cassidy’s Fields Of Gold klinkt subtiel, gevoelig en breekbaar. De ruimtelijke werking is goed te noemen met de stem van Eva losjes midden in het geluidsbeeld. Het ruigere werk en klassieke muziek wordt niet geschuwd. Ondanks het bescheiden vermogen van 2x25 watt weet de Bard Amp in combinatie met de Infinity speakers de ruimte met geluid te vullen. Bette Midler’s uitvoering van Miss Otis Regrets knalt dynamisch de speakers uit, de blazers hebben het juiste randje scherpte. De Bard Amp komt ondanks het flink opgeschroefde volume niet in ademnood, hij blijft onverstoorbaar zijn werk doen. Bij groot orkestraal werk zijn het de speakers die een beperkende factor vormen, logisch omdat de gebruikte Infinity speakers niet al te grote monitors zijn.


Conclusie

Met de opkomst van muziekservers en multimediacomputers als bron voor serieuze muziek zullen ook systemen als die van Bard Audio een grotere rol gaan spelen. Bij het beluisteren van muziekbestanden vanaf uw computer via de audioinstallatie, is het niet langer noodzakelijk dat beide fysiek gekoppeld zijn. De “vaak lawaaiige” server kan elders in huis geplaatst worden, Bard Audio producten zorgen voor draadloze distributie van het signaal naar één of meerdere ruimtes elders in de woning. Dit is echter slechts één van de vele toepassingen. Ik noemde al het aansturen van een actieve subwoofer, maar in combinatie met de Bard Amp is het ook mogelijk een passief exemplaar of bijvoorbeeld surroundspeakers aan te sturen. Binnen het uitgebreide assortiment is er voor bijna elk denkbare toepassing een passende set samen te stellen. De geluidskwaliteit is verbazingwekkend goed en verklaart daarmee direct de op het eerste gezicht relatief hoge prijzen. Een mooi universeel systeem en volledig klaar voor de toekomst. Knap bedacht Bard Audio!

Prijzen:
Bard zender (Tx) 255 euro
Bard ontvanger (Rx) 255 euro
Bard set (TX&Rx) 490 euro
Bard USB & Rx  370 euro
Bard USB & Rx & Airclick 400 euro
Bard USB 135 euro
Bard Amp & USB 800 euro
Bard Amp & USB & Airclick 830 euro
Bard Amp & Tx 920 euro
Bard Amp 700 euro



Importeur:

Accentus Audio
Otterbeek 42
8064 JL  Zwartsluis
0(031)388510555
info@accentus.nl
www.accentus.nl

Gebruikte apparatuur:

  • vM MA240 geïntegreerde versterker
  • vM PA535 eindversterker
  • vM PHM3 phonotrap
  • vM SA230vM SACD speler
  • Funk Vector draaitafel met RB300 arm
  • Shelter 301 element
  • Panasonic DMP-BD30 Blu-Ray speler
  • Audiovector S3 Signature speakers
  • Audiovector K-C Signature centerspeaker
  • Polk FX3i surround speakers
  • Infinity Classia C205 speakers
  • Panasonic TH42PV45 plasmascherm
  • Marantz SR5600 surround receiver
  • Bekabeling en accessories: Siltech SQ88G5 Classic, Sharkwire SC-L03 interlinks, Inakustik Black&White LS1002 luidsprekerkabels, Inakustik AC1502-6 stekkerblok, Inakustik HDMI kabel, Supra Lorad netsnoeren, AHP klankmodule, Quadraspire QX25 voetjes, Alphason audiorack.


EDITORS' CHOICE