REVIEWMarantz

SA-11S1

Rene Smit | 20 september 2007 | Fotografie Rene Smit | Marantz

De SACD speler past qua uiterlijk perfect bij de PM11S1 versterker en kent een aantal identieke componenten zoals de Superring transformator en HDAM modules. Ook hier een verkoperd chassis en aluminium kast. Aan de achterzijde vinden we hoogwaardige aansluitterminals. Naast de “normale” cinch aansluitingen is de SA-11S1 ook voorzien van een set gebalanceerde uitgangen. Er zijn digitale uitgangen, zowel optisch als coaxiaal, voor aansluiting op een externe DAC. Uiteraard ook hier de mogelijkheid het standaard netsnoer naar believen te vervangen door een “beter” exemplaar. Aan de voorzijde zit centraal het loopwerk met daaronder het display.

De display is uiteraard te dimmen en zonodig volledig uit te schakelen. Links en rechts in het verdiepte gedeelte bedieningstoetsen voor de meest gebruikte functies. Naast de normale functies van een SACD-speler beschikt de SA-11S1 over een aantal extra’s ten opzichte van de concurrentie. Zo is de speler voorzien van een uitschakelbaar ingebouwd netfilter en noise shaper. Voor de audiofiele fijnproever is de speler tevens behept met de mogelijkheid om uit drie verschillende filterinstellingen te kiezen, iets dat geldt voor zowel CD als SACD weergave.

Eén van de filters is de Marantz Linear Music Filter zoals in het topmodel SA7S1 toegepast wordt. Switchen tussen de filters geeft een zeer subtiele verandering in het geluid en maakt de speler geschikt om in elke willekeurige audioset optimaal te presteren. In theorie zou het zelfs zo kunnen zijn dat je per (SA)CD kiest voor een andere filterinstelling. Voor meer technische informatie over de filters en de complete speler kunt u kijken op www.marantz.com. Alle toetsen voelen uitzonderlijk rigide aan en het openen en sluiten van de lade gaat slechts gepaard met een zacht zoevend geluid in plaats van een hoop gerammel. Met een gewicht van 14 kilo steekt de speler vele versterkers naar de kroon.

Marantz PM11S1, SA11S1 en ST15S1

MERK

EDITORS' CHOICE