REVIEWRega

Prijs en prestatie vergeleken

Guido de Kanter | 05 juli 2007 | Rega

Ondanks de beperkingen ken ik onder de 1.300 euro niets dat gehoormatig met de Brio 3 kan wedijveren. Onder enigszins realistische omstandigheden toegepast, klinkt de Brio 3 niet minder dan uitstekend. En versterkers die kwalitatief duidelijk beter zijn, zijn zelfs nog wel wat duurder dan genoemde 1.300 euro.

De geweldige gehoormatige prestaties, vergeleken met de prijs, vragen wel bepaalde opofferingen. Het ontbreken van een afstandsbediening, al was het alleen maar voor de volumeregeling, is iets waar ik echt aan moest wennen. (Misschien een iets duurder variantje bouwen `met`, Rega?) Ook maakt de afwezigheid van alles wat niet strikt nodig is, de versterker niet voor iedereen bruikbaar.

Goed om te weten, ten slotte, is dat de Brio 3 pas na een kleine twee maanden op zijn best was. Het geluid van een kakelverse Brio is al snel acceptabel, maar het apparaat heeft langer dan gebruikelijk de tijd nodig om op zijn beste niveau te komen.


Conclusie

Wie met de beperkingen van de Rega Brio 3 kan leven is spekkoper. Hij levert onwaarschijnlijk goed geluid gemeten aan de prijs waarvoor hij geleverd wordt. Wie met een beperkt budget hoge ambities waar wil maken, mag de eenvoudige Engelsman niet negeren.

MERK

EDITORS' CHOICE