REVIEWRega

Rega Brio 3 versterker

Guido de Kanter | 05 juli 2007 | Rega

Rega, de hifismid uit het niet al te schilderachtige Southend-on-Sea, Essex, is de laatste jaren flink aan het stunten geweest. Niet zozeer met dumping of prijsverlagingen, al zou je dat wel zo kunnen zien als je kijkt naar de kwaliteitsverhogingen die Rega`s nieuwste generatie Cd-spelers met zich mee bracht. Nu komen de Engelsen met een verjongde versie van hun instapversterker, die in deze incarnatie luistert naar de naam Brio 3. Leveren de mannen uit Essex weer een klapper af?

Toonregeling, EQ-in/out, bronselectie voor tape, koptelefoonuitgang, tweede luidsprekeruitgangen, schakelbare MM- en MC-voortrappen, en, last but not least, een afstandsbediening. Zo maar wat niet al te bijzondere extra`s waarmee de Rega Brio 3 niet is uitgerust. Bij de Brio 3 is alles wat niet strikt noodzakelijk is, ten prooi gevallen aan de rode pen. Al het boven genoemde ontbreekt, het front en de draaiknoppen zijn van kunststof. (De kast is van aluminium.) Ik heb niets kunnen ontdekken dat niet pers├ę noodzakelijk is op een ge├»ntegreerde versterker, of het moet de MM phonotrap zijn. Maar dat zo`n voorziening zou ontbreken op een versterker van phonospecialist Rega, is eigenlijk bijna niet voor te stellen.

Wat er wel op zit, is van zo goed mogelijke kwaliteit. Zo zijn bron- en volumeregelaars hoogwaardige zuurstofvrije uitvoeringen van ALPS. Eindtrappen zijn zogenoemde 150w Darlington-exemplaren van het Japanse Sanken, die van stroom worden voorzien door een royalere voeding dan die in voorganger Brio 2 zat. (Volgens opgave van Rega zit dáár het voornaamste verschil tussen de versies 2 en 3.) Het uitgangsvermogen steeg daardoor van 38 watt naar 49 watt continu aan 8 ohm.

MERK

EDITORS' CHOICE