REVIEWB&W

Speakerland - Ultimo


Philip van Deijk | 29 april 2004 | B&W

Conclusie

Speakerland - UltimoMijn beeld over zelfbouwluidsprekers is bijna geheel herzien. Er kan op hoog niveau mee worden gespeeld, zeker met deze Ultimo`s. De Ultimo`s zijn luchtig klinkende luidsprekers met een open midden-hoog gebied. Al vragen de luidsprekers meer dan normale aandacht bij het opstellen (t.o.v. budget systemen). Staan ze eenmaal goed en worden ze aangestuurd door een krachtige en stabiele versterker dan is het heel goed vertoeven in de luisterkamer.

Groot voordeel van zelfbouw (en dan met name op het financiële gebied) is dat er nogal wat schakels in de handel worden overgeslagen die allemaal een graantje mee willen pikken. Hoge transport- en fabricagekosten zijn niet aan de orde en op die manier wordt er ook minder BTW betaald.
Kortom de prijs die u als consument betaald kan vrij laag gehouden worden. En volgens Ruud zijn de bouwpakketten zo eenvoudig ontworpen dat deze maar op één manier in elkaar kunnen worden gezet. Bent u op zoek naar nieuwe luidsprekers en heeft u een rechter en linker hand, stap dan eens binnen bij Speakerland en laat u informeren over het zelf bouwen van luidsprekers. Het zelf de handen uit de mouwen steken loont nog altijd ruim.

 

Prijs:
Wie de Ultimo als bouwpakket koopt, compleet tot op het laatste schroefje, betaald 1115 euro per stuk. De compleet gebouwde kast, gefineerd zoals ik die in huis kreeg kost 2250 euro.

Leverancier:
Speakerland
Smalstraat 21
5341 TW  Oss
Tel. 0412 647650
Fax 0412 638221
E-mail ruud@speakerland.nl
Web www.speakerland.com

Gebruikte apparatuur: 

VPI Aries Scout draaitafel
Clearaudio Victory H element
Clearaudio Basic Symmetry phono versterker
Sony SA5ES tuner
Teac VRDS-7 transport met Peter van Willenswaard modificatie
Audio Alchemy DDE 32+ jitter reductie/upsampling
M-Audio Superdac 2496 d/a converter
Marsh Sound Design P2000 voorversterker
Marsh Sound Design A400s eindversterker
Avalon Avatar luidsprekers
Speakerland Ultimo luidsprekers
Monster / MIT / Supra / Clearaudio / Sign-Audio Interlinks
MIT / Siltech / Nirvana luidsprekerkabels
Sign-Audio netsnoer
Creaktiv audio meubel 

MERK

EDITORS' CHOICE