REVIEWSharkwire

Sharkwire kabels

Rene Smit | 08 november 2002 | Sharkwire

Omdat alle hifi componenten gebalanceerd met elkaar verbonden zijn in mijn set, vormt deze Sharkwire een uitzondering met zijn normale cinchaansluitingen. Voor een goed vergelijk is het noodzakelijk dat tijdens de A-B test beide inputs eenzelfde aantal decibellen voortbrengen. De Mark Levinson voorversterker is daartoe simpel te configureren, zodat een A-B vergelijk heel goed en gemakkelijk te doen is. Eerst de kabel maar even de tijd geven zich te settelen in het systeem. Door de cd-speler te laden met een van mijn favoriete schijfjes van Kari Bremnes en hem op repeat vele etmalen te laten draaien.
 
Een paar dagen later kwam mijn buurman met een cd’tje van Susana Pena aanzetten. Een cd opgenomen op het label Kirkelig  Kulturverksted. Omdat mijn naaste medebewoner op een heel andere wijze naar muziek luistert en ervan geniet dan ondergetekende, maakt het hem niet uit of er hier en daar wat aan schort aan de opname. Afgezien van Susana Pena, want die klinkt werkelijk subliem. Op de display van de ML voorversterker, dat net als nu bijna altijd uitgeschakeld staat, was niet te zien was welke input geselecteerd stond. En dus wist ik niet welke kabel het signaal van de cd-speler naar de voorversterker vervoerde. Ik vertelde hem dat er een extra kabel in mijn set was opgenomen en dat ik deze wel eens wilde laten horen aan hem. Omdat de muziek al enige tijd aanstond schakelde ik naar ik dacht naar mijn logeetje Shark, FOUT!!! Hij stond al die tijd al te spelen, nog net te zien omdat tijdens het switchen van input naar input display van de voorversterker namelijk even op licht. De nodige verwarring bij mij, kwam dit fraaie gedetailleerde geluid via de Sharkwire? Er kwam een lichte opwinding in mij naar boven en eerlijk gezegd had ik liefst gezien dat mijn buurman zijn bezoekje zo kort mogelijk zou houden. Zodat mijn nieuwsgierigheid snel bevredigd kon worden door de kabel nader aan de “haaien”tand te voelen.

Sharkwire (c) HiFi.nl (c) HiFi.nlIk moet er wel bij vertellen dat mijn referentiekabel (gebalanceerd uitgevoerd) 5 maal de prijs heeft van deze Sharkwire, dus een lichte vorm van nervositeit is op zijn plaats. Niemand geeft immers graag te veel geld uit, of je moet liggende gelden hebben. Maar dan nog is het zonde van de uitgave. Goed, het werd zo laat dat mijn luistersessie naar de volgende dag moest worden verplaatst. Een objectief oordeel na een paar glazen gerijpt geperste druiven in mijn lijf kan je het wel vergeten. De volgende dag, na wat veel gedraaide cd’s verzameld te hebben waaronder Holly Cole, Willy de Ville, Diana Krall, Eva Cassidy en Donald Fagan’s The Nightfly is het als eerst de beurt aan The Train Song van Holly Cole. De naast gelegen autoweg in dit nummer is goed te horen via de haaienkabel. Overschakelend naar mijn referentiekabel, de Valhalla van Nordost (deze combinatie zit in mijn genen), is er meer diepte en detail waar te nemen en ook is de plaatsing een fractie beter dan met de Sharkwire. Dezelfde luisterervaringen heb ik met andere cd’s en ook dan klinkt de Valhalla op hoog volume iets dynamischer hetgeen vooral bij de cd van Donald Fagan goed te horen is. Al met al een verbazende ervaring en alle lof voor deze Sharkwire SSC-L04! We weten allemaal dat indien je op een zeker prijsniveau zit er veel geld betaald moet voor slechts een fractie meer of beter. De Sharkwire hoort mijns inziens zeker op High-End lijst en verdient daar dan ook nog eens een behoorlijk hoge plaats. Ik heb mij in ieder geval behoorlijk laten foppen door de Taiwanezen. Een wereld nieuw voor mij op het gebied van kabels, is open gegaan. Waarbij nogmaals moet worden aangetekend dat de luisterervaringen zijn gebaseerd op een ongebalanceerde uitvoering t.o.v. een gebalanceerde referentiekabel. Hetgeen doet verlangen naar een gebalanceerde Sharkwire.
 
Eindoordeel

Sharkwire (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c)Voorwaar geen slecht debuut voor een in Nederland nog onbekend kabelmerk! De Silver Dream kan in het prijssegment waarin deze kabel zich bevindt, 229, - euro voor een stereometer, uitstekend meekomen. Koppelt de prima prestaties aan een goede afwerking met stevige zeer goed klemmende connectors. De SSC-L04 is duidelijk een ander verhaal, deze kabel spot met de High End wetten. Levert voor de prijs van 675, - euro in ongebalanceerde uitvoering, ongekend goede prestaties die vele malen duurdere producten het schaamrood op de kaken bezorgen. Latere bevindingen met de gebalanceerde uitvoering van de SCC-L04 te weten de SCN-L04 deden Joop zelfs besluiten de beurs te trekken en deze kabel als referentie op te nemen in zijn set. Sharkwire zet als kabelmerk duidelijk zijn tanden in de concurrentie.

Prijzen
Silver Dream   239,- Euro
SCC-L04         675,- Euro
SCN-L04        725,- Euro

Gebruikte apparatuur

Joop van Nugteren
Mark Levinson 390S cd-speler
Mark Levinson 380S voorversterker
Mark Levinson 335 eindversterker
B&W Nautilus 802 luidsprekers
Interconnects: Array, Siltech, Sharkwire SCC-L04, Sharkwire SCN-L04  en Nordost
Speakerkabels: Array, Siltech en Nordost
Kemp netfilter op separate audiogroep

Rene Smit
Tjoeb SQ cd-speler
Clearaudio Champion draaitafel
Naim Nait3 versterker
Naim Nap90 eindversterker
Naim Flatcap voorversterkervoeding
Clearaudio Basic phonotrap
Spendor S3 speakers
Klipsch KSW10 subwoofer
Interlinks: Siltech ST18G3, Sharkwire Silver Dream, Sonic Link Silver Pink
Speakerkabels: Cable Talk 4.2 bi-wire


EDITORS' CHOICE