REVIEWSharkwire

Sharkwire kabels

Rene Smit | 08 november 2002 | Sharkwire

Testopstelling(gen)

Sharkwire (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c)Zoals aangegeven in de introductie betreft het hier twee verschillende sets. De Silver Dream interlink is beluisterd in combinatie met mijn Tjoeb SQ cd-speler en Naim versterkers. Als referentie diende de Siltech ST18G3 interlink die normaal gesproken het signaal tussen cd-speler en versterker transporteert. De SSC-L04 is standaard voorzien van op WBT gelijkende schroefconnectors. Gelukkig beschikt de Mark Levinson 380S voorversterker van collega recensent Joop van Nugteren over veel meer aansluitruimte. Bovendien had hij tijd en zin om de Sharkwire uitgebreid te beluisteren en zijn bevindingen op te tekenen voor Hifi.nl. Een volledig overzicht van beide gebruikte sets kunt u onderaan deze recensie vinden.
          
Muziek

Aangezien ik geruime tijd over de Sharkwire Silver Dream interconnect kon beschikken is het ondoenlijk op te sommen welke cd’s allemaal de revue gepasseerd zijn. In het testgedeelte zal ik daarom aangeven welke muziek ter vergelijking gebruikt is.

Test

De kabel is ingespeeld via de tuner en daarna aangesloten op de cd-speler om regelmatig serieus muziek te luisteren. Het eerste dat opviel is dat deze Sharkwire absoluut niet in de schaduw staat van mijn eigen Siltech interlink. Die zit ongeveer in dezelfde prijsklasse en normaal gesproken vallen vergelijkbaar geprijsde producten direct door de mand ten opzichte van de Siltech. Zoniet deze Sharkwire! De haai laat duidelijk gelijk zijn tanden zien...

Sharkwire (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c)Luisterend naar de altijd boeiende cd Into The Labyrinth van Dead Can Dance via de Sharkwire laat horen dat deze kabel prima in staat is het verschil tussen de diverse percussie-instrumenten te onderscheiden. Metaal en hout klinken ook duidelijk als zodanig en verworden niet tot één brei.
Uiteraard is ook de cd Hell Freezes Over van de Eagles weer uit de kast getrokken. Regelmatige bezoekers van luistershows kunnen deze cd waarschijnlijk niet meer horen en ook collega recensent René van Es trekt altijd een vies gezicht als deze cd in de cd-speler verdwijnt. Een aantal zaken is op deze cd goed en gemakkelijk te horen. Eén daarvan is bijvoorbeeld de ruimtelijke weergave en hierin blijft de Sharkwire wat achter bij de Siltech. De stage heeft een fractie minder breedte en diepte. Ook zijn de vingers over de gitaarsnaren wat minder eenvoudig te volgen.

Sharkwire (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c)Dezelfde bevindingen ontdek ik bij Welcome To The Pleasuredome van Frankie Goes To Hollywood, een nummer met heel veel impact wanneer het rustige intro overgaat in het eigenlijke nummer. Draai de track op een behoorlijk volume en je wordt bijna van je stoel gesmeten. Beluisterd via de Sharkwire kun je wat makkelijker blijven zitten. Ook het intro dat zich afspeelt in een tropisch regenwoud geeft net iets minder ruimtelijkheid en kleine details vallen in mindere mate op. Let wel dat dit soort kleine verschillen alleen naar voren komen in een direct vergelijk. De Siltech kabel is nu eenmaal heer en meester op het gebied van ruimtelijke weergave en het is alleen maar knap dat de Sharkwire Silver Dream zo dichtbij weet te komen.
De luisterbevindingen van collega Joop van Nugteren met de top kabel van Sharkwire, met de inspirerende naam SSC-L04, treft u hier onder aan en ik kan u vast verklappen dat deze zeer verrassend zijn.

Gefopt

Enkele weken geleden kreeg ik van één van mijn hifi vrienden, René Smit, een interconnect mee om uit te proberen. Een fraai uitziend etui met daarop een geborduurde tekst “Sharkwire”. Na opening kwam een solide kabelset te voorschijn. Tja, dat ziet er leuk uit en ik heb vervolgens de kabels op de plank te rusten gelegd. Pas later denkend aan wat René zei: “een leuke kabel uit Taiwan en best de moeite waard om eens aan te sluiten op de Mark Levinson`s”. Dus aansluiten en proberen, zei het dat mijn ervaring met producten die uit dat deel van de wereld komen mij niet vaak warm laten lopen en nieuwsgierig maken. In Taiwan kan man mooie en degelijke producten maken, maar wat weten deze mensen nu eigenlijk van kabels. Wij hebben zelf in ons kikkerlandje een paar nuchtere Hollanders die een genie zijn op dit gebied. Siltech en Van den Hul die mijn oren al menig maal hebben doen strelen. In een serieuze kabel zit heel veel research en kosten die je terug vindt in de prijs. Deze kabel uit het verre oosten, met een winkelprijs van 675, - euro (wat in high end kringen als “goedkoop” te boek staat), is ook nog eens opgebouwd met puur zilver.

Sharkwire (c) HiFi.nl (c) HiFi.nl (c) HiFi.nlEr zijn van die avonden dat het behoorlijk kan regenen en van die momenten waarbij je jezelf afvraagt: “waar heb ik op dit moment zin in”. Er zijn altijd wel nuttige dingen te bedenken maar daar moet iemand zich daar wel toe zetten. Ik had beloofd dat ik nog naar een paar kabels zou luisteren, al moesten die nog wel ingespeeld worden. Oké, die kunnen alvast aangesloten worden. De kabels uit het fraaie etui en even opletten of ze richtinggevoelig zijn, meestal door pijltjes op de kabel aangegeven . Jawel, ook op de Sharkwire staan achter de tekst “pure silver” pijlen en daarachter het typenummer van de kabel SSC-L04. Verder valt op dat elke zwaar verguld uitgevoerde en degelijk ogende tulpplug is voorzien van een uniek nummer. Na demontage van een connector, die sterk op een WBT schroef/klemsysteem lijkt, is er een vakkundig gesoldeerde verbinding te zien die de kabel aan de plug koppelt.


EDITORS' CHOICE