REVIEWParadigm

Review: Paradigm PW AMP

Op het gebied van functionaliteit is de PW AMP afhankelijk van de door DTS geboden softwarematige functionaliteit, want Paradigm maakt net als diverse andere grote spelers in de markt gebruik van de nieuwe DTS Play-Fi-standaard. Hiermee moeten op termijn alle compatibiliteitissues tot het verleden gaan behoren en vele grote merken adopteren deze techniek inmiddels.

Paradigm PW AMP: Functionaliteit (app)

Is dit dan de ultieme oplossing? We weten het nog niet. Hiervoor is de nieuwe standaard wellicht nog te nieuw en deze is (nog) niet backward compatible met de reeds bestaande systemen. Compatibiliteitsissues zullen dus niet van de ene op de andere dag verdampen. We vinden het wel een moedige stap van de fabrikant om zich aan DTS te conformeren en op deze manier de weg vrij te maken voor een universeel systeem waarbij alle multiroomsystemen onderling kunnen communiceren. En wij, consumenten, zullen hier uiteindelijk alleen maat baat bij hebben.

Wanneer we kijken naar intuïtief gebruiksgemak van de Play-Fi-app, dan mag de deze wat ons betreft op een paar cruciale punten worden verbeterd. Deze schiet op dit moment in functionaliteit en logica te kort in vergelijking tot de bestaande oplossingen.

Airplay functionaliteit die door vele miljoenen muziekliefhebbers wordt gebruikt is echter niet meegenomen. Hoewel de Airplay-standaard niet echt van goede kwaliteit is, hebben we er in de loop van de jaren wel mee leren leven.

Nu hebben we van importeur Look & Listen begrepen dat er binnenkort een Play-Fi-update zal plaatsvinden en aangezien DTS geen kleine partij is verwachten we significante verbeteringen op functioneel gebied.

Paradigm PW AMP: conclusie

Na het lezen van het voorgaande kan het u niet zijn ontgaan dat we enthousiast zijn over de Paradigm PW AMP. Het belangrijkste, de klankkwaliteit, is fenomenaal. De ARC-roomcorrectie met meegeleverde meetmicrofoon is een absolute plus en het doorlopen van de kalibratie brengt absoluut verbetering. We snappen niet zo goed hoe het de fabrikant is gelukt om een dergelijk compleet product in Canada te fabriceren en er zelf ook nog een paar dollar aan te kunnen verdienen. Heel knap.

Op het gebied van functionaliteit blijft er behalve een digitale ingang en de Play-Fi-app niet zo heel veel te wensen over. Wanneer de Paradigm is aangesloten op zeer gevoelige speakers, kan het zijn dat de achtergrond niet muisstil is wanneer er geen geluidssignaal wordt aangeboden. Erg? Nee. Wanneer we naar de prijs van deze PW AMP kijken dan is het gewoon verbluffend wat de Paradigm biedt en op welk niveau deze compacte PW AMP presteert.

De Paradigm PW AMP blijkt een heel interessant alternatief voor diegenen die zoeken naar een kwalitatief hoogwaardige geluidskwaliteit zonder te hoeven te investeren in een stapel energieverslindende en prijzige hifi-componenten.

Direct uit de verpakking klinkt de PW Amp dynamisch en zeer transparant; een klank en geluidsbeeld dat we eerder zouden verwachten bij een versterkers met een prijskaartje van vier cijfers. De prijs-kwaliteitverhouding is werkelijk fenomenaal.

Misschien dat de PW AMP niet de holografische weergave of de inktzwarte achtergrond heeft die sommige high-end sets met prijskaartjes van vier of vijf cijfers wel hebben, maar geloof ons, deze Paradigm PW AMP biedt met een prijs waarvoor u ook een goede bluetooth-speaker kunt aanschaffen een beleving die heel dicht in de buurt komt van high-end audio. Een absolute aanrader.


EDITORS' CHOICE