ARTIKELKaleidescape

Vraag & Antwoord


Redactie HiFi.nl | 03 maart 2016 | Kaleidescape

Is de Kaleidescape Movie storen een streaming dienst?

Neen! Films die je koopt in de Store zijn van dezelfde kwaliteit (beeld en geluid) als een dvd, Blu-ray of Ultra HD Blu-ray. Streaming diensten comprimeren hun films sterk, omdat de benodigde bandbreedte om een film met de kwaliteit van een schijf te streamen veel te hoog zou zijn. Bovendien kan bij een streaming dienst de kwaliteit tijdens het kijken wisselen, bijvoorbeeld als er iemand in huis begint te downloaden, of als er gewoon veel internetverkeer is. Films die je koopt in de Kaleidescape Store worden gedownload naar je server of speler, zodat je ze altijd zonder onderbrekingen of kwaliteitsverschillen kunt bekijken. In veel gevallen bevat die aankoop ook bonus materiaal zoals deleted scenes of commentaar, net zoals op de schijf. Tot slot, al je aankopen blijven voor altijd van jou, net zoals een schijf.

Wat zijn de unieke eigenschappen van Kaleidescape?

Kaleidescape biedt de hoogste kwaliteit audio en video, en een briljante gebruiksinterface. Het is volledig legaal (naar US standaarden), en is gebaseerd op een gesloten systeem met eigen hardware, software en OS. Het is gemakkelijk uit te breiden qua opslag en kan een schier oneindig aantal zones aanbieden. Het is eenvoudig te integreren met alle controlesystemen en biedt een superbe iPad app. Tot slot hebben we een eigen content shop met meer dan 13.000 films waarvan nu al 84 titels in UHD (en dat worden er spoedig veel meer).

Komt er ook een speler die UHD Blu-ray schijven kan lezen? Wanneer?

Waarschijnlijk wel. Dit is al voorbereid in de hardware, maar het tijdstip hangt voornamelijk af van de medewerking van drie elektronicagiganten die de UHD speler uitbrengen.

Wanneer mogen we Nederlandse ondertitels verwachten (of voor kinderfilms, Nederlandse soundtracks)?

Voorlopig zijn er maar enkele films met Nederlandse ondertitels. Zodra er contacten zijn met de Europese afdelingen van diverse studio’s en de store beschikbaar komt in Europa zal dat veranderen.

Welke filmstudio’s zijn momenteel aanwezig in de Kaleidescape store?

Disney, Fox Searchlight, K2 Communications, Lionsgate, Marvel, Moving Art, NBC Universal, Pixar, Sony Pictures, The Orchard, Twentieth Century Fox en Warner Bros.

Hoe veel films en tv-series zijn er momenteel beschikbaar?

Wij bieden je de keuze uit meer dan 13.000 films en ongeveer 1.000 seizoenen van tv-series.

Als ik een film of serie koop in de Kaleidescape Store, is die dan voor altijd beschikbaar voor mij (net zoals wanneer ik een schijf zou kopen)?

Ja.

Welke HDR-standaarden ondersteunt de Strato? Kunnen ontbrekende standaarden later toegevoegd worden via software upgrades?

Kaleidescape ondersteunt HDR10. Andere standaarden via software toevoegen is zeer waarschijnlijk mogelijk. Goed om weten: we doen de transcoding van de UHD masterfiles naar HDR10 voorlopig zelf.

Hoe zien jullie het Kaleidescape system verder evolueren?

Wij denken dat het gebruik van fysieke schijven verder zal afnemen. Het model evolueert steeds meer naar lokale opslag (op een Terra server bijvoorbeeld) met backup in de cloud. De beste kwaliteit en het hoogste gebruiksgemak blijven onze belangrijkste focus.


EDITORS' CHOICE