ARTIKELAVA Electro

Kaleidescape: een cinemasysteem als geen ander

Redactie HiFi.nl | 03 maart 2016 | Kaleidescape

Voor de echte cinefielen komt de beste beeld- en geluidskwaliteit nog steeds van een schijfje. Maar laat ons eerlijk zijn, een wand vol dvd’s en Blu-rays is niet echt de gemakkelijkste oplossing om door je bibliotheek te bladeren. Net dat probleem pakt Kaleidescape aan. Kwaliteit en gebruiksgemak verenigen in één betrouwbaar systeem. En die unieke oplossing levert heel wat voordelen.

De mooiste bibliotheek

Schijven leveren de beste kwaliteit, maar ze raken gemakkelijk zoek of beschadigd. De ideale oplossing ligt voor de hand, bewaar een kopie van al je schijven op harde schijf in een server. Zo heb je in een keer een backup, maar je krijgt er ook veel andere voordelen mee.

Al je films en tv-reeksen zijn nu centraal beschikbaar, in de oorspronkelijke kwaliteit. Die bibliotheek bevat bovendien ook al je aankopen uit de Kaleidescape Movie Store (waarover verder meer).

Ben je zelf ook een verwoed filmmaker? Of heb je een uitgebreide collectie vakantiefilms? Geen probleem, ook die films kan je toevoegen aan de bibliotheek.

Al je content wordt mooi gecatalogiseerd in een echte bibliotheek. In de Kaleidescape bibliotheek kan je bladeren op basis van filmgenres en zoeken op basis van titel, acteur of regisseur. Zin in een avondje met Scarlett Johansson? Gewoon haar naam intypen en de films waarin ze meespeelt, verschijnen netjes op het scherm. Kaleidescape voorziet ook extra informatie, bijvoorbeeld een puntenscore voor de film via RottenTomatoes en een leeftijdsrating via CommonSenseMedia. Zo weet je meteen waaraan je je kunt verwachten. Je bibliotheek is toegankelijk via een browser op je computer of via de prachtige iPad app.

Is er geen informatie beschikbaar over een film die je aan de bibliotheek toevoegt, dan kan je dat nog steeds manueel doen. Ook voor je eigen filmwerk kan dat uiteraard. Voeg gewoon zelf cover art, genre, regisseur en een synopsis toe. Zo blijft je bibliotheek altijd netjes en volledig.

Het Kaleidescape systeem laat ook toe om films onmiddellijk te starten. Je hoeft je dus niet door lange trailers, reclame, waarschuwingen of loodzware menu’s te worstelen. Gewoon op ‘PLAY’ drukken, en je kunt genieten van de films. Of nog sterker. Heb je een favoriete scène in een film, markeer die dan met een ‘video bookmark’ en je kunt ze met een klik terug bekijken. Kaleidescape biedt zelf al een hele selectie bekende en iconische scènes aan. Via de ‘Scènes’ collectie vind je ze allemaal terug.

Nu je films centraal beschikbaar zijn, kan je er ook in meerdere kamers van genieten. Gewoon een speler in de kamer plaatsen, aansluiten op het netwerk en klaar. Kaleidescape maakt het ook mogelijk om een film te pauzeren en in een andere kamer verder te kijken. Het aantal spelers in een systeem is onbeperkt. Daarmee is Kaleidescape ook de perfecte oplossing voor grote omgevingen. 


EDITORS' CHOICE