REVIEWT+A

Review T+A - G 2000 R platenspeler

René van Es | 27 oktober 2015 | T+A

Meegeleverd is de G 2000 R platenspeler, die ook leverbaar is met een Rega arm en Ortofon element, maar in mijn geval is gekozen voor het duurdere type met een Clearaudio carbon arm en een hoogwaardig MC-2 element van dezelfde fabrikant. In de speler heeft een optionele PH-G-10 R MC phono versterker een plek gevonden. Die phono print laat zich via dipswitches volledig configureren voor MC elementen met afsluit-impedanties die liggen tussen de 15 en 650 Ohm en gevoeligheid van 100 µV tot meer dan 2000µV.

T+A is zo vriendelijk geweest de instelling goed te zetten voor het MC-2 element en het element gelijk in te bouwen in de arm en die af te regelen. Het contragewicht moet nog wel aangebracht worden en de naalddruk moet naar 2 gram. Zelfs daar hebt u geen extra naaldweger voor nodig. Alles wat u daarna moet doen, is het lager vullen met de meegeleverde olie, de spindel in de olie laten zakken, de snaar om te leggen en tenslotte het plateau en de mat op hun plaats te brengen.

De platenspeler is een droom van eenvoud en bediening. Met de druktoetsen op de voorzijde zet u hem aan en kiest u het gewenste toerental. De rechte arm laat zich goed positioneren en zakt met de hydraulische lift langzaam naar beneden. Geen poespas, geen friemelen, lekker makkelijk platen draaien. Om de arm en het element te beschermen, levert T+A een losse stofkap mee. Die bedekt het draaiende gedeelte en de arm. Hoe doordacht om achter de arm een nok aan te brengen waar de stofkap in valt. Zet u per ongeluk de speler aan met de kap op zijn plaats, dan kan die nooit gaan draaien en zo de arm forceren. Een kleinigheid misschien, maar ik zag het niet eerder bij andere platenspelers. Het geeft aan hoe doordacht en klantvriendelijk T+A te werk gaat.

Binnen de aluminium behuizing van de speler zit een MDF chassis als drager van het lager. De trillingvrije motor behoudt zijn snelheid met behulp van DSP (digital signal processing), een techniek die binnen het geavanceerde T+A geen geheimen kent. Wow en flutter behoren daardoor tot het verleden en zelfs de geringste afwijking in de snaar is daarmee te ondervangen. Optioneel zijn een record clamp en meeloopborstel.

MERK

EDITORS' CHOICE